Elgmørbrad med ostefyld og risotto

Elgmørbrad med ostefyld og risotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr

Ukendt oprindelseslandKilde : Halfdan.dk

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 stk.elg mørbrad á ca. 150 g. (filestykket kan bruges)
150 g.friskhakket mozzarellaost
0.5 bdt.finthakket basilikum
 salt
 peber
 
 Risotto:
3 dl.risottoris (avorioris)
1 dl.Olivenolie
2 dl.hvidvin
0.5 finthakket løg
5 dl.Hønsefond (varmt)
2 fingerspids salt
50 g.frisk reven parmesanost
 evt.lidt smør
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
250 g.friske rørhatte eller kantareller
 Smør til stegningen
 
Opskrift:
Lav et hul i midten af kødet. Ost blandes med basilikum, og fyld hullet med massen. Kom salt/peber på kødet og brun det på alle sider. Derefter sættes kødet i en forvarmet ovn på 160º C i ca. 10 min. hvis man ønsker kødet mindre rødt, så giv det 2-5 min mere.

Risottoen:
Lad løget svitse i olien uden at det tager farve, tilsæt risen og lad dette svitse med under omrøring. Tilsæt vin og lad det koge tørt. Tilsæt lidt efter lidt den varme fond, under omrøring, til risende er cremet. Tilsæt parmesanosten, evt. lidt smør, salt og peber efter behag, omrør derefter.

Tilbehør.
Svampene ordnes og steges i smør, serveres varme til retten.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto

karakterer:
Opskriften er vist 22037 gange,
og udskrevet 556 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
det er bare en super i orden ret det smelter på tungen sådan noget elgkød vi fik godtnok kartoffelbåde med olivenolie,spidskommen,salt og frisk timian i stedet for risotto