Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksemørbrad á la Saltimbocca

Oksemørbrad á la Saltimbocca, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :



Ingredienser:
350 g.oksemørbrad - i 16 skiver
 grov dijonsennep
4 skivespegeskinke, tynde
4 bladefrisk salvie
 træ-cocktailpinde
30 g.smør
5 cl.cognac
150 g.creme fraiche 38%
1.5 dl.piskefløde
1 spsk.hele, gule sennepskorn, kogt 5 minutter i lidt vand
 
 Løgkompot:
300 g.rødløg, 3 stk
1 dl.sød solbærsaft
0.5 dl.vand
2 spsk.balsamico
 
Opskrift:
Start med løgkompotten:
Skær de pillede rødløg i tynde skiver og kog dem ved ikke for stærk varme ca. 25 minutter i solbærsaft tilsat vand. Der skal ikke låg på gryden! Rør eddiken i, når løgene er møre, og væden næsten er dampet væk.

Tryk kødskiverne flade. Smør hver med en smule sennep. Læg en strimmel spegeskinke og et stykke salvie på hver kødskive og hold skinken på plads med en cocktailpind.

Steg kødskiverne ét minut på hver side i smør, først med skinkesiden nedad. Læg kødet på varme tallerkner. Kog panden af med cognac. Tilsæt creme fraiche og fløde og kog blandingen jævn under omrøring. Smag til med grov dijonsennep og sennepskorn.

Fordel saucen på tallerkenerne og giv løgkompot, spinat og godt brød til.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Saltimbocca

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (11 stemmer)

Opskriften er vist 28400 gange,
og udskrevet 788 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Peter/Pia  -  2008-05-16 10:58:57
Denne ret er absolut en af de mest velsmagende jeg har lavet ud fra opskrifter her inde og kan stærkt anbefales. selv om frisk salvie uden tvivl er at foretrække kan tørret sagtens bruges.

Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Kødet var yderst lækkert - himmerigsmundfulde

Anne-Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret, ikke mindst løgkompotten, men man bør gange opskriften med 1½, da der er for lidt af alt, undtagen sovs.