Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kylling i karry med kikærter og koriander

Kylling i karry med kikærter og koriander, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinginderfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Josefine

Indsendt :



Ingredienser:
2 løg
3 fedhvidløg
1 terning (ca. 1*1*1) frisk ingefær
2 tsk.gurkemeje
1 udkernet chili efter smag - tørret chilipulver kan også bruges. Beregn 3 spsk
1 bdt.frisk koriander (en god håndfuld)
4-4.5 dl.hønsebouillon
2 pakker kyllinge(inder)filet Ca. 100 g pr. person
1 ds.(eller 120 g tørrede) velafdryppede kikærter
 salt
 friskkværnet peber
 Kogte jasminris som tilbehør
 
Opskrift:
Hvis der bruges tørrede kikærter, lægges de i blød i ca. 12 timer. Kom løg, hvidløg, ingefær, krydderier og chili i en foodprocessor med ca. 2/3 af korianderbladene samt lidt salt og blend det hele til en tyk, grov puré. Kom den krydrede karrypasta i en stor sauterpande og svits i lidt olie under omrøring i et par minutter. Hæld bouillon ved, bring den til kogepuktet, læg kyllingestykkerne og (hvis der bruges tørrede) kikærter i og lad det hele simre sammen i ca. 12 min. Tilsæt (hvis dåse) kikærter, varm retten igennem og smag til med yderligere krydderier, før den serveres med resterende korianderblade samt nykogte ris.

Tips:

Det er en virkelig dejlig ret, som er blevet en af favoritterne herhjemme. Men dens strejf af østen går den både godt til en kold vinteraften, hvor krydderierne giver varmen eller til en lun sommeraften på terassen!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)

Opskriften er vist 16742 gange,
og udskrevet 417 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2015-11-24 16:19:41
Det er vigtigt at koge tørrede kikærter i mindst 45 minutter, ellers er de giftige. 12 minutter er SLET ikke nok! Og en "curry" behøver ikke at indeholde karrypulver. Det er ikke noget inderne bruger ret meget af. Men ellers ser det lækkert ud. Lyder dog også af frygtelig meget chili:-)

  -  2011-01-04 19:12:43
Brugte chillipulver, 3 spsk som der står skrevet. Retten måtte smides ud, da det var så stærk, at det var uspiseligt. Vil prøve at lave den igen, men denne gang kun med max. 3 tsk chillipulver.

  -  2010-11-06 06:41:50
Ringtig dejlig opskrift rig på smag tilsatte dog lidt karry ellers kan man vel ikke kalde det kylling i karry....