Kylling i karry
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt af : Susanne Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingefilet, skæres i tern, løget pilles og og hakkes, fjern kernehuset fra æblerne, og skær også dem i tern, de kan, evt. skrælles men det er ikke nødvendigt.
Smelt smørret. Svits kylling, æbler, løg, karry og gurkemeje ca. 5 minutter. Tilsæt hønsebouillon og flødeost og lad det simre til osten er kogt ud og har jævnet ca. 5 minutter. Spises med ris til, og evt. en klat mangochutney. |
Nem og hurtig kylling i karryKylling i karry er en skøn hverdagsret, der er populær hos både børn og voksne over hele Danmark. Retten er nem og hurtig at lave, og smagen kan nemt varieres, alt efter hvor stærk man ønsker retten. Du kan bare skrue op eller ned for mængden eller styrken af den karry, du bruger. Selvom karry oprindeligt er en indisk krydderiblanding, der består af 10-20 forskellige krydderier, stammer selve retten kylling og karry sandsynligvis fra Danmark. Det er et godt og eksotisk alternativ til de klassiske frikadeller og kartofler.Denne opskrift på kylling i karry er utroligt nem at lave på ingen tid, så maden hurtigt kan komme på bordet. Det er nok også derfor, det er en så populær ret hos mange travle familier, der ønsker at bruge tiden på andet end kun over gryderne i køkkenet. Det gode ved kylling i karry er, at du sagtens kan fryse portioner af retten ned, hvis der er rester tilovers. Du kan derfor uden problemer lave en dobbeltportion, når du alligevel er i gang. Så er der også mad til de dage, hvor det bare skal være ekstra nemt og hurtigt. Tilbehør til kylling i karryTil denne opskrift med kylling i karry foreslår vi kogte ris, og her skal du bare vælge ristype efter smag. Både jasminris, basmatiris og brune ris er gode til retten. Ønsker du ikke ris, kan du også servere retten med flutes til. Det smager også godt med ananas i retten eller mangochutney ved siden af. Skal det være ekstra festligt, kan du også vælge at servere kylling i karry som ristaffel med en masse toppings til, for eksempel æble i tern, bananskiver, kokosflager, rosiner og bredbladet persille.En sundere version af kylling i karryHvis du ikke vil gå på kompromis med den sunde livsstil, kan du sagtens gøre opskriften her endnu lettere ved at dreje på forskellige parametre. Du kan for eksempel vælge at servere blomkålsris til i stedet for almindelige ris. Du kan også udskifte flødeosten med en fedtfattig version, eller erstatte osten med kokosmælk, der også giver en mere eksotisk smag til retten. Ønsker du mere grønt i retten, kan du rive eller finthakket gulerødder eller squash og tilføje til saucen. Prøv dig frem og find din favorit. |
Opskriften er vist 362236 gange,
og udskrevet 5513 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (76 stemmer) |
|
Kommentarer Ole - 2023-02-22 00:18:02 Rigtig lækker ret :) Hvad er det for en tallerken det er serveret på!? Nadja - 2022-03-20 19:05:46 Jeg kom en rest creme fraiche i retten, så lækkert! Bestemt ikke sidste gang jeg laver det 😋 Lis J - 2021-09-21 12:32:27 Selvom jeg måtte udelukke løg, smager det virkeligt godt, dejlig rund i smagen Nanna - 2021-03-08 19:53:02 Havde en rest kogt kylling og Cremefine tilbage. Lavede retten uden æbler, da vi ikke lige havde det, men det smagte så godt og er så nem en ret! 😀 - 2011-08-25 19:43:09 smager godt! næste gang propper vi ananas i. Stefan Schultz - 2011-05-17 18:54:43 Det bedste er, hvis man har god tid.. jeg droppede æblerne og kom et bundt forårsløg i. Dererfter lod jeg det stå i næsten 2 timer og simre. Lige inden servering kom da 2 dl cremefraice i.. Det er vildt godt.. god appetit.. - 2009-06-12 19:14:09 Den er bare så fantastisk! Vi har lavet denne opskrift mange gange.., men med to æbler, og et alm. løg. Karina - 2008-11-01 13:12:20 nem ret, og rigtig lækker. Et hit hos familien Mette - 2007-02-14 19:08:19 Græsk yoghurt kan erstatte osten. Har kun brugt 1 løg og 1æble |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne