Kylling i karry

Kylling i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Susanne

Indsendt :      Red:

Kylling i karry, billede 4 Kylling i karry, billede 1 Kylling i karry, billede 2 Kylling i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Karry, stærk
2 tsk. Gurkemeje, stødt
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kyllingefilet, skæres i tern, løget pilles og og hakkes, fjern kernehuset fra æblerne, og skær også dem i tern, de kan, evt. skrælles men det er ikke nødvendigt.

Smelt smørret.
Svits kylling, æbler, løg, karry og gurkemeje ca. 5 minutter.

Tilsæt hønsebouillon og flødeost og lad det simre til osten er kogt ud og har jævnet ca. 5 minutter.

Spises med ris til, og evt. en klat mangochutney.


Beskrivelse:

Nem og hurtig kylling i karry

Kylling i karry er en skøn hverdagsret, der er populær hos både børn og voksne over hele Danmark. Retten er nem og hurtig at lave, og smagen kan nemt varieres, alt efter hvor stærk man ønsker retten. Du kan bare skrue op eller ned for mængden eller styrken af den karry, du bruger. Selvom karry oprindeligt er en indisk krydderiblanding, der består af 10-20 forskellige krydderier, stammer selve retten kylling og karry sandsynligvis fra Danmark. Det er et godt og eksotisk alternativ til de klassiske frikadeller og kartofler.

Denne opskrift på kylling i karry er utroligt nem at lave på ingen tid, så maden hurtigt kan komme på bordet. Det er nok også derfor, det er en så populær ret hos mange travle familier, der ønsker at bruge tiden på andet end kun over gryderne i køkkenet. Det gode ved kylling i karry er, at du sagtens kan fryse portioner af retten ned, hvis der er rester tilovers. Du kan derfor uden problemer lave en dobbeltportion, når du alligevel er i gang. Så er der også mad til de dage, hvor det bare skal være ekstra nemt og hurtigt.

Tilbehør til kylling i karry

Til denne opskrift med kylling i karry foreslår vi kogte ris, og her skal du bare vælge ristype efter smag. Både jasminris, basmatiris og brune ris er gode til retten. Ønsker du ikke ris, kan du også servere retten med flutes til. Det smager også godt med ananas i retten eller mangochutney ved siden af. Skal det være ekstra festligt, kan du også vælge at servere kylling i karry som ristaffel med en masse toppings til, for eksempel æble i tern, bananskiver, kokosflager, rosiner og bredbladet persille.

En sundere version af kylling i karry

Hvis du ikke vil gå på kompromis med den sunde livsstil, kan du sagtens gøre opskriften her endnu lettere ved at dreje på forskellige parametre. Du kan for eksempel vælge at servere blomkålsris til i stedet for almindelige ris. Du kan også udskifte flødeosten med en fedtfattig version, eller erstatte osten med kokosmælk, der også giver en mere eksotisk smag til retten. Ønsker du mere grønt i retten, kan du rive eller finthakket gulerødder eller squash og tilføje til saucen. Prøv dig frem og find din favorit.

karakterer:
Opskriften er vist 338725 gange,
og udskrevet 4871 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6165 (1468 kcal)
KJ pr. Pers. 1541 (367 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Pers. 371 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 415 KJ (98 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nadja  -  2022-03-20 19:05:46
Jeg kom en rest creme fraiche i retten, så lækkert! Bestemt ikke sidste gang jeg laver det 😋

Lis J  -  2021-09-21 12:32:27
Selvom jeg måtte udelukke løg, smager det virkeligt godt, dejlig rund i smagen

Nanna  -  2021-03-08 19:53:02
Havde en rest kogt kylling og Cremefine tilbage. Lavede retten uden æbler, da vi ikke lige havde det, men det smagte så godt og er så nem en ret! 😀

  -  2011-08-25 19:43:09
smager godt! næste gang propper vi ananas i.

Stefan Schultz  -  2011-05-17 18:54:43
Det bedste er, hvis man har god tid.. jeg droppede æblerne og kom et bundt forårsløg i. Dererfter lod jeg det stå i næsten 2 timer og simre. Lige inden servering kom da 2 dl cremefraice i.. Det er vildt godt.. god appetit..

  -  2009-06-12 19:14:09
Den er bare så fantastisk! Vi har lavet denne opskrift mange gange.., men med to æbler, og et alm. løg.

Karina  -  2008-11-01 13:12:20
nem ret, og rigtig lækker. Et hit hos familien

Mette  -  2007-02-14 19:08:19
Græsk yoghurt kan erstatte osten. Har kun brugt 1 løg og 1æble