Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Efterårets kyllingegryde

Efterårets kyllingegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Efterårets kyllingegryde, billede 4 Efterårets kyllingegryde, billede 1 Efterårets kyllingegryde, billede 2 Efterårets kyllingegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
500 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
150 gram Kålrabi (kålroe). rå
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Paprika
0.75 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Oregano, frisk
   
  Pynt:
Oregano, frisk
   
Opskrift:
Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Skræl gulerødder og kålrabi og skær dem i 1 cm tykke og 2½ cm lange stykker.

Opvarm olien ved jævn varme i en stor ovnfast gryde. Tilsæt hvidløgsfeddet og steg det i 3 min. Tag hvidløget op og kassér det.

Skru lidt op for blusset. Halver kyllingefileterne og krydr dem med paprika, peber og salt. Kom kyllingefileterne i gryden og brun dem 2 min på hver side til de er gyldne. Læg kyllingen på et fad og stil til side.

Tilsæt rodfrugter, vand og oregano i gryden og steg i 5 minutter.

Læg så kyllingefileterne i. Dæk gryden med aluminiumsfolie. Sæt gryden i ovnen og steg til kyllingen ikke længere er rosa indeni og rodfrugterne er møre, 20-25 min.

Garner med frisk oregano og server straks.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (62 stemmer)

Opskriften er vist 223191 gange,
og udskrevet 3762 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4475 (1065 kcal)
KJ pr. Pers. 1118 (266 kcal)
Vægt ialt 1473 gram
Vægt pr. Pers. 368 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 303 KJ (72 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nicolaj  -  2009-09-08 18:59:48
Jeg prøvede det med at putte kartoffel tern i og det smager fantastisk!!!

Nina  -  2009-07-30 16:42:15
Det er da godt at det smager godt for det ser godt nok kedeligt ud... Ikke en vi gider

louise  -  2008-09-19 15:43:57
det er en rigtig god ret.. og en god måde at få grønsager på..

Tenna  -  2007-09-25 19:51:16
Sovs- man kan hælde en dåse flådet tomat over eller lave en sovs af dåsen og tilsætte passende kryderiger

Tenna  -  2007-09-25 19:50:56
Sovs- man kan hælde en dåse flådet tomat over eller lave en sovs af dåsen og tilsætte passende kryderiger

Pippi  -  2007-09-07 11:49:03
Sarah efterlyser lidt mere tilbehør, som evt kunne være kartofler i ret store terner sammen med rodfrugterne i fadet og hertil en let karrysauce,

Linda  -  2007-06-05 18:06:03
Det smager dælmedytme godt

Preben  -  2007-06-05 18:00:05
god ret

Frank  -  2007-02-28 21:00:16
Spjæt lidt olivenolie over hele retten til sidst, efter den er kommet ud af ovnen:)

barbara  -  2007-02-18 14:07:55
det lyder lækkert

Sarah  -  2007-01-08 18:24:11
Det er bare rigtig godt og nemt:)

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte fadet til servering, men kan ikke se at der skulle være noget i vejen for at bruge fadet i ovnen i stedet for gryden. Jeg savnede lidt mere tilbehør til kyllingefiletterne og måske lidt sauce, nogen forslag ?