Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt oksemørbrad med pikant soyasky

Helstegt oksemørbrad med pikant soyasky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Helstegt oksemørbrad med pikant soyasky, billede 4 Helstegt oksemørbrad med pikant soyasky, billede 1 Helstegt oksemørbrad med pikant soyasky, billede 2 Helstegt oksemørbrad med pikant soyasky, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksemørbrad, afpudset
1.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Soyasky af:
5 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Desuden anvendes:
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
200 gram Østershatte
300 gram Spinat, frisk nippet for stilke
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Sesamolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
4.5 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Kødet brunes på en pande i olie, lægges herefter i en bradepande og drysses med salt og peber. Steges midt i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i 30 – 40 minutter.

Soyaskyen røres sammen i en skål. Når der mangler et par minutter af stegetiden hældes sojaen i bradepanden. Kødet tages ud og trækker 10 minutter. Kødet skæres i tynde skiver og skyen hældes over.

Agurken halveres på langs og kernerne skrabes ud. Agurken skæres i tynde stave. Østershattene rives eller skæres i strimler. Spinaten skæres over en gang eller to. Agurk og østershatte lynsteges i olie på en pande. Spinat og sesamolie vendes med grønsagerne og panden tages fra varmen. Ris koges efter anvisning på pakken.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 35188 gange,
og udskrevet 508 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14725 (3506 kcal)
KJ pr. pers. 3681 (876 kcal)
Vægt ialt 2360 gram
Vægt pr. pers. 590 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 623 KJ (148 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 15.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu