Rabarber med råcreme og makroner

Rabarber med råcreme og makroner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Rabarber med råcreme og makroner, billede 4 Rabarber med råcreme og makroner, billede 1 Rabarber med råcreme og makroner, billede 2 Rabarber med råcreme og makroner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1000 gram Rabarber, renset vægt
   
  Råcreme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
1 sjat Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
12 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
Opskrift:
Skær rabarberne i ensartede stykker og læg dem i en gryde lagvis med sukker. Læg et låg på gryden og bring den langsomt i kog. Lad det simre i 2 - 3 minutter. Tag gryden fra og lad det afkøle. Sigt væsken fra og reducer den indtil den begynder at karamellisere.

Pisk æggeblommerne med sukker og vanilje indtil det bliver helt hvidt. Vend med pisket flødeskum.

Kom makronerne i et fad og hæld lidt portvin henover. Anret makronerne lagvis med rabarber og råcreme og “tegn” til sidst med den røde rabarber sauce.


karakterer:
Opskriften er vist 154607 gange,
og udskrevet 2579 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11953 (2846 kcal)
KJ pr. Pers. 2988 (711 kcal)
Vægt ialt 1679 gram
Vægt pr. Pers. 419 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 711 KJ (169 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 28.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Annette Torp   -  2020-06-29 20:31:02
Kan man bruge jordbær istedet og hvor mange

Vibeke Schioldan Kristensen   -  2019-09-24 23:41:53
Smager skønt og nemt at lave 👍🙂