Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce. Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab.
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande. Drys med salt og hæld vand ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør wasabi op med vand og dryp det over kartoflerne.
Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler. Skær tomaterne i halve. Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber. Rør 1 spsk. limesaft med olie og kom dressingen over. Steg mørbradskiverne på en grillpande 1-2 minutter på hver side.
Tips:
Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry, 1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær.
Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(13 stemmer)
Opskriften er vist 96905 gange, og udskrevet 3892 gange.
Energi:
KJ total 8546 (2034 kcal)
KJ pr. Pers. 2136 (508 kcal)
Vægt ialt 2638 gram
Vægt pr. Pers. 659 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 323 KJ (77 kcal) Protein 5.9 gram Fedt 2.2 gram Kulhydrat 8.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
RM - 2018-06-12 10:36:58 Wasabi pasta eller Wasabi pulver?
Yogi - 2014-05-03 19:21:19 Virkelig lækkert - min første oplevelse med teriayki, men absolut ikke den sidste.
Jeg lavede selv marinaden, da det ikke bliver meget nemmere.
The Raver - 2010-02-24 20:10:28 Fantastisk god mad bort set fra det med Teriyakisauce. Jeg brugte noget andet. Men ellers god opskrift.
ELSKER JAPANSK MAD!!!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider