Okseculotte

Okseculotte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : LB

Indsendt :      Red:

Okseculotte, billede 4 Okseculotte, billede 1 Okseculotte, billede 2 Okseculotte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 gram Okseculotte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Fedtlaget ridses helt igennem. Stegen gnides grundigt med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande smurt med olivenolie. Der hældes lidt koldt vand ved og bradepandens i ovnen ved 225 grader (205 grader i en varmluftsovn).

Stegen brunes indtil vandet begynder at koge, det tager ca. 15 min.

Temperaturen sænkes til 175 grader (160 grader) og stegen videresteger ca. 30 minutter til den har en kernetemperatur på 49 grader. Derefter hviler stegen under stanniol og tildækket med fx en grydelap. Efter ca. 15 minutter vil stegen være pænt, jævnt rød.

Bradepanden skylles godt med med lidt vand og den dannede sky sættes i fryseren til fedtet er størknet tilstrækkeligt til at det kan skummes af (smagsmæssigt kan det være en fordel at beholde lidt af fedtet i skyen). Skyen bruges til sovs. Den kan jævnes eller blot koges ind med fløde.

Tips:

Som sommertilbehør til okseculotte kan bruges en kold kartoffelsalat, grøn salat, flutes og hvidløgssmør.


karakterer:
Opskriften er vist 285758 gange,
og udskrevet 3784 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11635 (2770 kcal)
KJ pr. Pers. 2908 (692 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 894 KJ (213 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

kim  -  2016-11-06 16:37:15
den stiger nemt 10 til 15 grader i hviletiden så 55 er for højt jeg vil os tage den ud omkring 50 grader

  -  2016-01-22 15:58:42
stegen stiger nemt 10 grader mens den hviler. så er vi også lige over de 55 grader... Anita

Anita  -  2015-12-31 11:16:54
Kernetemperaturen skal op over 55 grader da der ellers kan efterlades bakterier, desuden er kødet stadig råt ved 49 grader!