Culottesteg i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Indsendt af : LB Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fedtlaget ridses helt igennem.
Stegen gnides grundigt med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande smurt med olivenolie.
Der hældes lidt koldt vand ved og bradepandens i ovnen ved 225 grader (205 grader i en varmluftsovn).
Stegen brunes indtil vandet begynder at koge, det tager ca. 15 min. Temperaturen sænkes til 175 grader (160 grader) og stegen videresteger ca. 30 minutter til den har en kernetemperatur på 49 grader. Derefter hviler stegen under stanniol og tildækket med fx en grydelap. Efter ca. 15 minutter vil stegen være pænt, jævnt rød. Bradepanden skylles godt med med lidt vand og den dannede sky sættes i fryseren til fedtet er størknet tilstrækkeligt til at det kan skummes af (smagsmæssigt kan det være en fordel at beholde lidt af fedtet i skyen). Skyen bruges til sovs. Den kan jævnes eller blot koges ind med fløde. Tips: Som sommertilbehør til okseculotte kan bruges en kold kartoffelsalat, grøn salat, flutes og hvidløgssmør. |
Opskrift på culottesteg i ovnInviter venner og familie til middag lørdag aften og overrask dem med en lækker culotte. Med DK-Kogebogens culottesteg opskrift får du et dejligt stykke saftigt kød, som smelter på tungen. Server stegen sammen med en lækker hjemmelavet sovs, sprød salat og krydrede kartofler.Stegen kan nydes året rundt, og du kan nemt tilpasse tilbehøret alt efter sæsonen. Om sommeren passer en hjemmelavet kartoffelsalat godt, mens krydrede kartofler måske er mere passende, når efteråret melder sin ankomst. Kernetemperatur og stegetid i ovnAlt efter om du ønsker rød, rosa eller gennemstegt steg, skal du holde øje med culottestegens kernetemperatur. Her hos DK-Kogebogen går jeg efter disse kernetemperaturer:Culottesteg temperatur: 55-60 C rødt/rosa 60-65 C svagt rosa 65 C gennemstegt Culottesteg i ovn - tidTiden afhænger naturligvis også af, hvor gennemstegt du ønsker din steg. Som udgangspunkt tager det omkring 45 minutter at nå en kernetemperatur på 49 grader. Herefter vikler du stegen ind i staniol, tildækker den f.eks. med en grydelap, og lader den hvile, indtil den bliver pænt, jævnt rød. Det tager omkring 15 minutter.Culottesteg udskæringNår du skal skære din steg ud i tynde skiver, er det vigtigt at skære den korrekt for at få et mørt stykke kød. Det er heldigvis ikke så svært. For at skære den korrekt bør du skære på tværs af kødfibrene. Start med at skære fra den spidse ende, hvorefter du bevæger dig ind mod midten. Herefter vender du stegen en kvart omgang og skærer videre. Husk altid at bruge en skarp kniv. |
Opskriften er vist 314836 gange,
og udskrevet 5487 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (41 stemmer) |
|
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




