Culottesteg i ovn

Culottesteg i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : LB

Indsendt :      Red :
Culottesteg i ovn, billede 4 Culottesteg i ovn, billede 1 Culottesteg i ovn, billede 2 Culottesteg i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 gram Okseculotte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Fedtlaget ridses helt igennem. Stegen gnides grundigt med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande smurt med olivenolie. Der hældes lidt koldt vand ved og bradepandens i ovnen ved 225 grader (205 grader i en varmluftsovn).

Stegen brunes indtil vandet begynder at koge, det tager ca. 15 min.

Temperaturen sænkes til 175 grader (160 grader) og stegen videresteger ca. 30 minutter til den har en kernetemperatur på 49 grader. Derefter hviler stegen under stanniol og tildækket med fx en grydelap. Efter ca. 15 minutter vil stegen være pænt, jævnt rød.

Bradepanden skylles godt med med lidt vand og den dannede sky sættes i fryseren til fedtet er størknet tilstrækkeligt til at det kan skummes af (smagsmæssigt kan det være en fordel at beholde lidt af fedtet i skyen). Skyen bruges til sovs. Den kan jævnes eller blot koges ind med fløde.

Tips:

Som sommertilbehør til okseculotte kan bruges en kold kartoffelsalat, grøn salat, flutes og hvidløgssmør.





Beskrivelse:

Opskrift på culottesteg i ovn

Inviter venner og familie til middag lørdag aften og overrask dem med en lækker culotte. Med DK-Kogebogens culottesteg opskrift får du et dejligt stykke saftigt kød, som smelter på tungen. Server stegen sammen med en lækker hjemmelavet sovs, sprød salat og krydrede kartofler.

Stegen kan nydes året rundt, og du kan nemt tilpasse tilbehøret alt efter sæsonen. Om sommeren passer en hjemmelavet kartoffelsalat godt, mens krydrede kartofler måske er mere passende, når efteråret melder sin ankomst.

Kernetemperatur og stegetid i ovn

Alt efter om du ønsker rød, rosa eller gennemstegt steg, skal du holde øje med culottestegens kernetemperatur. Her hos DK-Kogebogen går jeg efter disse kernetemperaturer:

Culottesteg temperatur:
55-60 C rødt/rosa
60-65 C svagt rosa
65 C gennemstegt

Culottesteg i ovn - tid

Tiden afhænger naturligvis også af, hvor gennemstegt du ønsker din steg. Som udgangspunkt tager det omkring 45 minutter at nå en kernetemperatur på 49 grader. Herefter vikler du stegen ind i staniol, tildækker den f.eks. med en grydelap, og lader den hvile, indtil den bliver pænt, jævnt rød. Det tager omkring 15 minutter.

Culottesteg udskæring​

Når du skal skære din steg ud i tynde skiver, er det vigtigt at skære den korrekt for at få et mørt stykke kød. Det er heldigvis ikke så svært. For at skære den korrekt bør du skære på tværs af kødfibrene. Start med at skære fra den spidse ende, hvorefter du bevæger dig ind mod midten. Herefter vender du stegen en kvart omgang og skærer videre. Husk altid at bruge en skarp kniv.

karakterer:
Opskriften er vist 314836 gange,
og udskrevet 5487 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11635 (2770 kcal)
KJ pr. Pers. 2908 (692 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 894 KJ (213 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu