Taffelspitz med urter og kartofler

Taffelspitz med urter og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lille cuvette ca. 1 kg
1 kvisttimian
10 hele peberkorn
3-4 porrer
4 gulerødder
6-8 kartofler
 evt.lidt selleri eller persillerod
 lidtpersille
 høvlet peberrod
 
Opskrift:
Kom kødet i en gryde med koldt vand der lige dækker. Bring det i kog og fjern evt. skum fra overfladen. Rens en porre og en gulerod og skær dem i mindre stykker. Kom dem i vandet sammen med salt, peberkorn, timian og persillestilke. Lad kødet koge for svag varme ca. 2 timer til det er meget mørt (dette kan gøres aftenen før). Rens imens resten af urterne og kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tag kødet op og hold det varmt. Si suppen, kom den tilbage i gryden og kog den lidt ind for god varme. Kog først kartofler og gulerødder næsten møre og kom porrerne i til sidst. Skær kødet i skiver og server det med grøntsagerne i suppen. Giv høvlet peberrod til. Rester af kødet gemmes i suppen og stilles koldt.

Serveres evt. med rugbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 17061 gange,
og udskrevet 318 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-05 15:48:22
Prøv tag til Wien og smag den lækreste ret som findes.....husk at bestille bord om frokosten

  -   2009-06-03 09:22:14
det er da det rene voldtægt at koge en cuvette