Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Castillansk lammekølle

Castillansk lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :


Castillansk lammekølle, billede 4 Castillansk lammekølle, billede 1 Castillansk lammekølle, billede 2 Castillansk lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Paprika, edelsuss
0.5 tsk. Spidskommen, hel
0.5 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Rosmarin, tørret
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
 
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
   
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 laurbærblade
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pil og pres hvidløgsfeddene, bland det i olivenolien sammen med paprika, oregano, rosmarin og revet citronskal. Gnid det over lammekøllen.

Pil løget, skær det i tern og læg det i bradepanden sammen med laurbærbladet, rødvin og vand. Stil bradepanden ind nederst i ovnen. Steg lammekøllen på rist midt i ovnen i ca. 45 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Dæmp varmen til 200 grader C. alm. ovn og steg lammekøllen til den er færdig. Stik en kødnål ned i - væsken, der kommer op skal være næsten helt klar, hvis du ønsker den rosastegt.

Lad køllen hvile indpakket i stanniol i min., før du skærer den ud.

Imens fjerner du løg og laurbærblad fra stegeskyen og koger den ind i ca. 10 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 86275 gange,
og udskrevet 1929 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 3681 (876 kcal)
KJ pr. Pers. 460 (109 kcal)
Vægt ialt 2455 gram
Vægt pr. Pers. 306 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 149 KJ (35 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 1.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

alan  -  2007-12-01 11:03:36
castillansk er castillien som en region i spanien

Hummel  -  0000-00-00 00:00:00
Meget velsmagende

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den.

  -  0000-00-00 00:00:00
1 kv. fløde, 2 kg. asparskatofler, brocoli, champignon, mint gele