Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kong Frederiks livret - Kong Fiddes Livret

Kong Frederiks livret - Kong Fiddes Livret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Sønderjyden

Indsendt :


Kong Frederiks livret - Kong Fiddes Livret, billede 4 Kong Frederiks livret - Kong Fiddes Livret, billede 1 Kong Frederiks livret - Kong Fiddes Livret, billede 2 Kong Frederiks livret - Kong Fiddes Livret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Oksemørbrad, afpudset
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Karry
1 tsk. Paprika
2 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. engelsk sauce
   
  Tilbehør:
0.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Rødbeder, syltede
   
600 gram Kartoffel. pommes frites. friturestegte
   


Opskrift:
Pomfrits i ovnen.

Kødet (mørbradspidser) skæres i små terne som steges i en gryde sammen med løg og karry 2-3 minutter. Herefter paprika, fløde, engelsk sovs og ketchup.

Æggene koges og køles af.

Æg, rødbeder og løg skæres i små tern.

Tips:

Dette er den orginale Kong Fidde's livret ( Sønderborg )



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (148 stemmer)

Opskriften er vist 265862 gange,
og udskrevet 5707 gange.


Energi:
KJ total 17739 (4223 kcal)
KJ pr. Pers. 8869 (2111 kcal)
Vægt ialt 1738 gram
Vægt pr. Pers. 869 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1020 KJ (243 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 16.3 gram
Kulhydrat 18.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

Kommentarer

Per  -  2020-05-10 13:35:53
Retten er lavet på oksemørbrad, spidsen heraf, så derfor er 2-3 minutter nok

Claus Hunderup  -  2020-04-30 16:53:26
Lyder som en fin ret, men hvor lang tid skal den ha i gryden? De dér få minutter kan vel ikke gøre det - eller hvad?

Nini Frimodt Bjørnsson  -  2020-01-04 10:39:20
Lyder dejligt, men hvor kan man købe okse mørbrad spidser ? Kan andet kød bruges?

Poul Leerbeck  -  2019-12-03 08:57:58
Har i går serveret denne livret for familien. Den blev beskrevet som avanceret biksemad. Og sikken en opvask bagefter. Det må have været en lettelse for familien at Prins Henrik kom. Han var jo fantastisk i et køkken.

  -  2019-11-16 09:24:54
Den originale fra Colosseum er med flanksteak ikke med spidser

Pernille  -  2018-11-17 12:01:55
Lækkert mad nam nam

Preben christensen   -  2018-11-12 19:13:21
Elsker bare når folk skriger ketchup er moderne. Ketchup blev produceret i Danmark første gang i 1932, ergo har det kunnet skaffes før det. Så mon ikke Kong Fidde, fik det smagt. Måske var han endda total vild med det. Hvem ved. Har ledt efter en autentisk opskrift, og ifølge historierne, er denne præcis det som den er. Den med kogte kartofler eller ikke, er der åbenbart lidt tvivl omkring. Sågar en historie side skrev "friskkogte pommesfrites". Må dog sige det er opsigtsvækkende at de kogte kartofler skal serveres ved siden af i samtlige opskrifter, hvorimod alle andre ingredienser skal anrettes på tallerken. Det lyder lidt for mig som at folk gerne vil give et lille alternativ, fremfor at det er en del af retten. Derudover er alle opdkriftsider og historie sider enige om resten af opskriften. Bortset fra de tosser der skriger flanksteak og brasede kartofler, der vidst viser mere om deres egen tro på at de har mødt kongen, fremfor den sande historie. Men lykke til alle sammen, jeg synes i hvert fald retten er lækker.

  -  2018-03-16 19:48:46
Skal der salt og peber i kong fiddes livret

Lars-Bo  -  2017-10-21 14:22:47
dejlig ret om man laver den på den ene eller anden måde, vær ikke så mavesur og hyg jer

Sarahhh  -  2017-06-24 19:35:34
Der er dog glemt salt opskriften

claus  -  2017-03-17 17:14:15
dejlig opskrift :-) men NEJ det er ikke den originale "kong fiddes livret". den er bla. med flankesteak, brasede kartofler og worchestersauce :-) og så læser jeg gud hjælpe mig at en vil putte coktailpølser i ......... ;-)

Bjarne Clausen  -  2016-05-17 18:50:56
Har lige selv lavet retten og det er ikke første gang jeg har lavet den .Det er virkelig noget af en nydelse ,. jeg bruger ikke kun mørbradspisder, jeg skærer en hel mørbrad ud i medaljoner , og så tilføjer jeg også cocktailpølser, men ellers følger jeg opskriften.

  -  2016-05-13 09:17:26
Ketchup som vi kender der er 'opfundet' i starten a 1800-tallet, så selvfølgelig havde de ketchup i 30'ernes København.

kire-44  -  2015-11-03 16:10:21
hvor får man mørbradsspidser

Huje  -  2015-09-25 10:11:41
En pose bølgepommefrites ? I 30érne ?

  -  2015-01-26 22:29:40
I tror allesammen i ved en masse. For det første serverer Coloseum BÅDE kartofler OG fritter. For det andet tror i vel ikke selv på at der skal ketchup i? Tror i det er autentisk, nej vel? Tænk jer om, ketchup er et moderne produkt. Til jer der ikke kan gætte hvad i skal bruge æg osv. til, hvad med hvis i læste opskriften og kiggede billeder så ville i se hvad de er brugt til. Det er tilladt at tænke selv søde venner. Uanset hvilke noget kød i bruger smager retten lækkert.

Lars  -  2015-01-03 18:30:53
Mener at der skal alm. kartofler til også, og kødet skal være flanksteak!

Tina  -  2013-02-19 09:23:49
kom lige lidt cocktailpølser i og familien elskede denne ret. Absolut ikke sidste gang jeg laver den

Chr. Wendis  -  2012-09-28 12:36:04
Er ked af at sige det, men det er/var altså ikke kong Frederiks livret.. Min kone's mormor var kokkepige for kongeparret (Frederiks forældre) i starten af 30'erne, på Frederiksborg Slot i Hillerød.. Frederik bestilte Frikadeller med stuvede grøntsager når han skulle have sin livret !

  -  2012-08-08 09:44:54
På den restaurent som opfandt denne ret, får man ikke pommes til men små hvide kartofler med persilledrys Restarenten ligger i Sønderborg

egernsundner  -  2012-07-04 21:49:14
Kødet har jeg fået skåret i strimler så er det jo ikke så gulas agtig

Dr. Omega  -  2011-04-30 15:47:18
"Sønderjyden - 0000-00-00 00:00:00 4 spsk engelsk sovs, 2-3 spsk paprika, 3 tsk karry" Den kommer rigtig tæt på. :) Derudover kan det anbefales at smage til med et par gode stænk Angostura Bitter, det runder smagen rigtig godt af. Derudover kan retten godt bruge lidt sovsekulør - rent kosmetisk.

Jette  -  2010-03-18 08:30:58
Kan med fordel laves med kalkunkød, til dem der ikke spiser gris og ko.

Nordjyden  -  2010-03-01 06:30:04
Det er faktisk meningen at det skal være en biksemad, masser af kartofler i små tern i gryden sammen med kød og sovs. Jeg har min opskrift fra Go' Morgen Danmark - for mere end 10 år siden var en tidligere ansat i kongehuset i studiet og lavede denne ret, som en biksemad og der blev bestemt ikke nævnt noget om pommes fritter - mon ikke det er noget omtalte restaurant har tilføjet. Det blev iøvrigt fortalt, at Kong Frederik fik denne ret serveret på kongeskibet.

  -  2009-11-13 22:02:53
dette er ikke den orginale opskrift ....... synes det er synd at nogen skal smide den på nettet da den kun er godkendt til at blive lavet på collo. . . . . .

ukendt  -  2009-11-04 19:10:16
"Dette er den orginale Kong Fidde's livret ( Sønderborg ) " = fis. der mangler en MEGET vigtig og hemmelig indgrediens.

plet  -  2008-11-17 17:06:12
Hvad er mørbradspidser egentlig? Det er en rigtig god ret. Prøv og brug ris/flute i stedet for kartofler. Man kan også anvende venøsteaks. Da det er meningen kødet skal skæres ud i så små tern som en lillefinger negl, er det lidt nemmere med venøsteaks, da de i forvejen er meget tynde. Jeg prøvede også med kapers som tilbehør, så kan man lide dem kan de også bruges. Det er også meningen både æg, rødbeder og løg også skal skæres ud i så små tern på størrelse med en lillefinger negl. jeg har fået retten på en restaurent og ved det derfra.

Mette  -  2008-10-26 13:21:55
Det er en lidt dårlig beskrivelse der er på! Tænk på alle dem der ikke ved at æg, rødbeder og løg skal skæres i tern. Hvordan det skal serveres osv. Til alle jer der endnu ikke har smagt det, se at komme igang. Det smager hammer godt, selvom det lyder mærkeligt. Tænkte også bare første gang jeg skulle have det, hvad H..... er det.

hnt-sdbg  -  2008-10-16 12:32:45
Super, istedet for mørbradspidser, kan man bruge plankesteak i strimler

perole  -  2008-09-25 23:14:17
løg, æg og rødbeder er tilbehør, som hakkes og serveres ved siden af retten. Retten kan udmærket laves af gullaschkød og med madlavningsfløde. Det er en super gæstemiddag. Jeg har også prøvet at lvt retten af svinemørbrad, det blev en dejlig middag.

Strøby Egede  -  2008-02-23 14:14:41
den er super lækker, nem at lave, så lav rigeligt kan sagtens spises dagen efter. Æg,Rødbeder og løg er til at drysse hen overe retten virkeligt dejligt

STM  -  2007-11-30 17:37:47
Hvad er æggene til??? Mere udførlig opskrift til os der ikke aner hvordan det skal laves...

Helle  -  2007-09-19 18:00:56
prøv med rosenmarin, det gør den ekstra god

Skov bundesen  -  2007-09-17 14:37:32
lyder lækkert, men en lidt mere detaljeret opskrift ville være rart

Sønderjyden  -  2007-09-12 18:07:10
både svine / okse .. men svinemørbrad er orginalt

nicolaisen  -  2007-03-23 11:26:10
jeg bruger oksemørbrad

als  -  2007-02-13 15:28:14
hvad for mørbrad skal bruges ?

Lissa  -  0000-00-00 00:00:00
SUPER - kan sagtens laves dagen før.

Sønderjyden  -  0000-00-00 00:00:00
2 personer & lidt til dagen efter :-)

Sønderjyden  -  0000-00-00 00:00:00
1 løg til gryden, 2 som tilbehør.

Sønderjyden  -  0000-00-00 00:00:00
4 spsk engelsk sovs, 2-3 spsk paprika, 3 tsk karry