Raclette-fest

Raclette-fest, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kalkunbryst eller kyllingebryst uden skind og ben
1 tsk.estragon
1 tsk.basilikum
 salt
 peber
300 g.kalvelever
500 g.magert hakket oksekod
200 g.cocktailpølser
1000 g.kartofler
250 g.champignon
250 g.cherrytomater
250 g.skalotteløg
500 g.racletteost eller en blanding af mellemlagret Danbo og Samsø eller Emmentaler
 
Opskrift:
Skær kalkunbrystet i ret tynde skiver. Skær evt. skiverne igennem på tværs, så de ikke er for store. Anret skiverne på et fad og krydr med estragon, basilikum, salt og peber.

Skær kalveleveren i fine tynde skiver.

Form det hakkede kød til små flade hakkebøffer og læg dem på et fad.

Klip cocktailpølserne fra hinanden og kom dem i en skål.

Kog kartoflerne møre i let saltet vand og hold dem varme, evt. i ovnen.

Skær den nederste del af svampene og skyl dem. Halver svampene, hvis de er store og kom dem i en skål.

Prik tomaterne med en gaffel og kom dem i en skål.

Kog skalotteløgene et par minutter. Afkøl løgene lidt og pil dem.

Skær osten i ikke for store skiver og anret den på et fad.

Tænd radetten i god tid, så grillpladen er varmet godt op, og lad så gæsterne selv kombinere deres radette måltid. Kalkunkød, bøffer og lever steges på grillpladen, mens kartoflerne pilles. Champignon og tomater steges også på grillpladen. Osten smeltes på de små pander, men kan også smeltes ovenpå en forstegt tomat eller champignon.

Tips:

I stedet for kalvelever kan man bruge kyllingelever. Røget filet eller skinke kan lægges oven på kartoflerne og gratineres på de små pander sammen med osteskiver. lidt smeltet blåskimmelost smager godt sammen med kalkunbrystet.





karakterer:
Opskriften er vist 86728 gange,
og udskrevet 3598 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (70 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-26 18:56:59
vi får altid racklette nytåraften foruden det der står i opskriften kan der bruges oksemørbrad, svinemørbrad,bacon,courgetter i skiver,forskellige røsti gerne dem fra Flensted vi syntess de er bedst,små hele majs,små sød rød peber,mozarella,bacon bønner,en kande med æggemasse til en lille æggekage,små marineret aspargeskartofler,ja det er kun fantasien der sætter grænser

  -   2007-08-20 14:10:04
genialt det her.. har lige anskaffet mig en raclettet og skal igang..

  -   2005-01-01 01:01:01
Giver succes ved børn, de kan nemlig godt lide selv at lave netop deres favorit.