Risalamande med æggeblommer

Risalamande med æggeblommer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : pjuske

Indsendt :      Red:

Risalamande med æggeblommer, billede 4 Risalamande med æggeblommer, billede 1 Risalamande med æggeblommer, billede 2 Risalamande med æggeblommer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Risengrød, kogt kold 1 dl. færdig risengrød vejer ca. 110 gram pr dl.
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Husk:
   
Opskrift:
Pisk æggeblomme med sukker og vanilje og rør det i den kolde grød. kom de hakkede mandler i.

Pisk fløden til skum og vend det hele sammen.

slut med den hele mandel.

spises med kold eller lun kirsebærsovs


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 135235 gange,
og udskrevet 3220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (174 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8508 (2025 kcal)
KJ pr. Pers. 2127 (506 kcal)
Vægt ialt 896 gram
Vægt pr. Pers. 224 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 949 KJ (226 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 17.5 gram
Kulhydrat 12.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Heidi  -  2018-12-25 09:27:41
Super god risalamande.. Herhjemme var den et hit juleaften.. 5 store stjerne herfra ⭐

Bettina. 1965.  -  2014-03-23 14:24:39
Til hr. Palle. Du kan ikke erstatte piskefløden med noget andet, da det bare ikke vil smage som en ordentlig ris a la mande, skal gøre. Men det er jo forår nu, så mon ikke du allerede har fundet ud af det .?

  -  2013-12-25 00:13:44
Super god... Den bedste ris a la mande ever.. Giver den helt klart 10

Jens  -  2013-12-24 08:06:06
Hvis du kan piske flødeskum af cremefine kan det godt lade sig gøre men gætter på det ikke smager som en risalamande skal

Hr Palle  -  2013-12-17 18:53:44
Er der nogen der kan fortælle mig, om den bliver lige så god hvis jeg skifter fløden ud med feks cremefine? Grunden er blot den at der er familie medlemmer der ikke kan tåle den fede fløde.

Bettina.1965  -  2013-11-02 14:23:43
Super lækker ris a la mande, har lige afprøvet den og den er da bare mums. Et stort 10 tal herfra.

Klaus  -  2012-12-28 11:01:26
Brugte opskriften både lille juleaften og juleaften og alle var enige om at det smagte pragtfuldt (kogte en vaniliestang med da jeg lavede risengrøden). Tak for en super opskrift :)

Pernille  -  2012-12-23 12:40:22
jeg lavede den her sidste år til jul og den blev bare perfektså igen i år er det den her vi går efter:D rigtig go som alle elsker glædelig jul til alle

Mie og Camilla 13år  -  2011-11-07 16:46:01
Vi er kun 13 år, og den her Risalamande er mega god, og vi har lavet mange forskellige Risalamander men den her er dog den bedste vi har lavet, vi tog også lidt vanilie i (SMAGER MEGA GODT) Vi vil gerne råde jer til at lave den her Risalamande, den er hurtig at lave og mega god.. God bedring med Risalamanden, og GOD JUL OG GODT NYT ÅR ALLE SAMMEN!..

Stine  -  2008-12-07 19:38:39
Kanon risalamande.. Har ikke lavet det før og troede jeg skulle igennem mange opskrifter før jeg fandt én, der bare smager som den skal, men den her er jo pare perfekt

Simone  -  2008-10-16 10:51:05
Har lige prøvet denne opskrift i går. Den var rigtig god, men hele familien syntes, at der gerne måtte komme lidt mere flødeskum i den.

Anne-Mette  -  2008-01-05 17:13:39
Aldrig har min familie og jeg været mere enig i hvad en god risalamande er. 10 Herfra!!!

Stinne C.  -  2007-12-24 08:45:07
Vidunderlig opskrift, 3x passer til 6 voksne og 3 børn´(med lidt i overskud). Kogte også en vaniliestang med i risengrøden. Opskriften bliver da lige præcis både sød- og vanilieagtig nok.

bodil  -  2007-12-18 11:12:08
Ja netop denne risalamande med æg er en gammel god opskrift. Jeg kender den fra mit hjem på Lolland og fra min farmor som er fra Møn. Jeg er 57 år så opskriften er en gl. opskrift, mon nogen ved hvilken egn denne opskrift kommer fra.

Christian  -  2007-12-14 14:37:32
Den Var Go'

Theprinzess  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er så djævelsk god at ris ala mende ikke længere kun er til jul herhjemme:)

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Har lige prøvet denne opskrift og jeg må sige at den var god. Der er dog lige en lille ting der kan gøre den perfekt og det er at man koger vanillie stang med grøden. Man skal ikke være bange for æggene, de gør den mere tung og fast. Så hvis man har tendens til en tynd risalamande så kunne dette være en rigtig god alternativ. Jeg giver den 8 og 10 hvis man koger vanilien med.