Ris a'lamande

Ris a'lamande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Ris a Ris a Ris a Ris a
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
90 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
7.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
200 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
450 gram Kirsebær. syltede
   
Opskrift:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gemmes. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og kom risene i under omrøring. Kom den "tømte" vanillestang i og lad den koge med i 4-5 min uden låg. Tag vanillestangen op og læg låget på gryden. Kog risene ved svag varme i 35-40 minutter.
Afkøl grøden.

Hak de smuttede mandler og bland mandler, sukker og vanillekorn i risgrøden. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i grøden.

Serveres med lun kirsebærsauce


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 62816 gange,
og udskrevet 2091 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (76 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16901 (4024 kcal)
KJ pr. Pers. 4225 (1006 kcal)
Vægt ialt 1914 gram
Vægt pr. Pers. 478 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 883 KJ (210 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 13.5 gram
Kulhydrat 18.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2008-12-26 17:25:51
Grødris: special rice for porrige Dl: (10 DL = 1 liter) Sødmælk: (fullfat milk) spsk: tabelspoon sukker: sugar Piskefløde: cream Kirsebær syltede: cherries in sirup Mandler: Almond Vaniliestang: Vanillabean Vanillbean is opend and the beans is scrabet out. (save them) Make the milk boil and put in the rice (constantly stirring) Put in the vanilla beans and put on the corver on the kasserole. Make the rice simmer for 35-40 minutter. Cool the porige. Chop the white almonds and put the almonds, sugar and vanillabeans in the porrige. Whip the cream and fold it in the porrige. Served whit a warm cherrysirup

Sindre  -  2008-12-23 10:30:25
Det skrives ikke "Ris a'lamande" men "Riz à l'amande" 3:-(

Per från Sverige  -  2008-12-19 19:20:59
Den rigtiga Ris a lamande är helt klart Dansk. Svenskarna har kopierat den och kallar den för Ris a lamalta, men vi har glömt "smuttede mandler" i gröten. Föresten när man kokar riset med mjölken skall man väl ha i lite salt. Det är då man får den så härligt blöt att den smälter i munnen.

Xenia - en dansker i udlandet  -  2008-12-10 14:17:48
Ris a lamande er en 100 % dansk ret/dessert

christina pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
man må endelig ikke lade mælken koge... hellere for svag varme end for meget.... højst ved 1 eller 1/2 hvis det kan lade sig gøre