Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Preben

Indsendt :


Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 4 Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 1 Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 2 Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Stuvning:
400 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Smørbolle:
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i sammenpisket æg og herefter i raspen.

Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side.

Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Ærter og gulerødder koges i ca 10 minutter i vandet.

Rør en smørbolle af mel og smør.

Når ærter og gulerødder er kogt færdig tages de op og smørbollen tilsættes og røres godt ud. småsimrer 5 minutter for at tage evt. melsmag. efter 5 minutter tilsættes ærter og gulerødder igen og der røres forsigtigt rundt. tilsæt lidt salt.

Serveres med kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (77 stemmer)

Opskriften er vist 514048 gange,
og udskrevet 18117 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11882 (2829 kcal)
KJ pr. Pers. 2970 (707 kcal)
Vægt ialt 2990 gram
Vægt pr. Pers. 747 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 397 KJ (94 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

pia  -  2019-06-13 12:14:32
Karbonader er vendt i rasps. krebinetter er vendt i mel. det er børnelærdom fra skolen.

  -  2017-04-23 23:06:21
Karbonaderne blev meget saftige da jeg prøvede det gode råd med at komme kogte kartofler i. Jeg kom dog også en æggeblomme i. Tak for det gode råd

Ane-Marie  -  2016-10-31 12:18:05
Det er en rigtig god opskrift :)

  -  2016-08-07 13:31:57
...det hedder krebinetter!

eik  -  2016-02-19 15:28:28
En super ret. Husk persille I stuvningen. 5 herfra

Kisser  -  2015-08-29 10:36:45
Jeg synes det er en rigtig dejlig sommerret - specielt med persille i de stuvede ærter og gulerødder.

Tom  -  2013-07-23 11:44:02
Kom lige en teskefuld sukker i din stuvning og den bliver en himmerrigsmundfuld

Shc  -  2013-01-21 18:20:48
Den er bare dejlig.

  -  2012-08-06 19:24:50
Risikoen for at karbonderne bliver tørre formindskes ved at putte lidt kogt kartoffel i farsen

  -  2008-12-15 14:05:26
kom gerne persille i de stuvede æreter og gulerødder, det giver en dejlig smag

  -  2008-11-12 17:59:21
ja, det var sådan den var!

Daniel Dyrehauge  -  2007-09-04 20:32:58
Mmmm!! smagte rigtig godt.! også med tilsat blomkål og broccoli men pas på at broccolien ikk blir smattet.