Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Preben

Indsendt :      Red:

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 4 Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 1 Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 2 Karbonader med stuvede ærter og gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
50 gram Hvidt brød uden skorpe 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Stuvning:
800 gram Ærter og gulerødder i tern 50/50, frost
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Smørbolle:
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen.

Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel.

Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side.

Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Ærter og gulerødder koges i ca. 10 minutter i vandet.

Rør en smørbolle af mel og smør.

Når ærter og gulerødder er kogt færdig tages de op og smørbollen tilsættes og røres godt ud. småsimrer 5 minutter for at tage evt. melsmag. efter 5 minutter tilsættes ærter og gulerødder igen og der røres forsigtigt rundt. tilsæt lidt salt.

Serveres med kartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 542376 gange,
og udskrevet 25402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (80 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11221 (2671 kcal)
KJ pr. Pers. 2805 (667 kcal)
Vægt ialt 2977 gram
Vægt pr. Pers. 744 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 376 KJ (89 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ane-Marie  -  2016-10-31 12:18:05
Det er en rigtig god opskrift :)

eik  -  2016-02-19 15:28:28
En super ret. Husk persille I stuvningen. 5 herfra

Kisser  -  2015-08-29 10:36:45
Jeg synes det er en rigtig dejlig sommerret - specielt med persille i de stuvede ærter og gulerødder.

Tom  -  2013-07-23 11:44:02
Kom lige en teskefuld sukker i din stuvning og den bliver en himmerrigsmundfuld

Shc  -  2013-01-21 18:20:48
Den er bare dejlig.

  -  2008-12-15 14:05:26
kom gerne persille i de stuvede æreter og gulerødder, det giver en dejlig smag

  -  2008-11-12 17:59:21
ja, det var sådan den var!

Daniel Dyrehauge  -  2007-09-04 20:32:58
Mmmm!! smagte rigtig godt.! også med tilsat blomkål og broccoli men pas på at broccolien ikk blir smattet.