Karbonader

Karbonader, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Preben

Indsendt :      Red :
Karbonader, billede 4 Karbonader, billede 1 Karbonader, billede 2 Karbonader, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hakket svine og kalvekød 4-7%
50 gram Hvidt brød uden skorpe 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen.

Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel.

Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side.

Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Tips:

Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder





Beskrivelse:

Den nemmeste opskrift på karbonader

Står aftensmaden på en af de gode gamle danske retter, hvorfor så ikke servere en omgang karbonader med kartofler, stuvede ærter og gulerødder? Den klassiske ret er nem at bikse sammen, og du går med garanti ikke sulten fra bordet. Med denne karbonade opskrift kan du snildt imponere dine middagsgæster. Væk dejlige minder og byd mormor til middag og server en portion skønne hjemmelavede karbonader med tilbehør og et glas vin.

Karbonadens oprindelse

Måske har du troet at retten var af dansk oprindelse, men faktisk stammer den oprindeligt fra Italien, hvor den blev lavet af hakket svinekød. Ordet karbonade har sine rødder fra det italienske carbonata, som oversættes til kul. Grunden til dette er, at retten blev lavet over kul. I Danmark anvendes der typisk en blanding af hakket svine- og kalvekød til at forme de runde bøffer, men vælger du at følge den italienske opskrift, skal der udelukkende bruges hakket svinekød.

Krebinetter - hvad er det for noget?

Hvis du tidligere har forvekslet retten med krebinetter, er du ikke alene. Krebinetter stammer fra Frankrig, laves af forskellige typer hakket kød og har en mere ovalt form. Oprindeligt blev krebinetten svøbt i et fedtnet, hvorimod karbonaden blev vendt i rasp og æg.

FAQ

Hvilken sovs til karbonader?

Server dine karbonader med en klassisk hvid stuvning med ærter og gulerødder.

Hvad er karbonader?

Karbonader er en rund flad bøf lavet af hakket svine- og kalvekød, som er vendt i en blanding af rasp og æg. I denne opskrift er der i stedet anvendt hvidt brød uden skorpe.

karakterer:
Opskriften er vist 565631 gange,
og udskrevet 31099 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (83 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4209 (1002 kcal)
KJ pr. Pers. 1052 (250 kcal)
Vægt ialt 625 gram
Vægt pr. Pers. 156 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 673 KJ (160 kcal)
Protein 17.7 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 4.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-05 15:07:47
hej det er krebinetter med mel. karbonader er med rasps