Kogt kylling

Kogt kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Enheder

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Kogt kylling, billede 4 Kogt kylling, billede 1 Kogt kylling, billede 2 Kogt kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel kylling
 vand
 salt
 
 gulerødder
 porre
 knoldselleri
 løg
 
Opskrift:
Kyllingen gåes efter for evt. blodrester eller rester af indmad. Kyllingen kan halveres eller kvartes efter eget ønske.

Kyllingen lægges i en gryde og dækkes med vand, og bringes i kog. Når vandet begynder at koge skummes der grundigt et par gange.

Salt samt grøntsager (ca. 500 g.) i passende stykker kommes ved kyllingen som nu småkoger 30-40 minutter eller til kyllingen er mør.

Kylling og grøntsager løftes op af vandet og køler af. Det er nemmest at plukke kødet af mens kyllingen er lun.

Vandet som nu er en kyllingebouillon eller hønsebouillon kan koges lidt ind inden den sigtes og gemmes til evt. suppe. Bouillonen kan fint fryses ned.

Tips:

Grøntsager er ikke nødvendig, men det hjælper til at give en god smag. Der kan bruges grøntsagsrester.





karakterer:
Opskriften er vist 503 gange,
og udskrevet 17 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu