Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Indisk Dhal

Indisk Dhal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : Louise

Indsendt :


Indisk Dhal, billede 4 Indisk Dhal, billede 1 Indisk Dhal, billede 2 Indisk Dhal, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Røde linser. tørrede. rå
12 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Spidskommen, stødt
1 spsk. Koriander, stødt
2 spsk. Karry
5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 laurbærblade
8 Nelliker, hele
2 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Svits det hakkede løg i olien eller ghee til de er klare. Tilsæt koriander, kommen og karry og lad dem brænde lidt af på panden.

Skyl linserne og kom dem på panden. Lad det simre et minuts tid. Tilsæt derefter bouillon og laurbær, nelliker og kanel. Lad simre i 45 min.

Tips:

Server med chapati, ris og friske tomater med citronsaft over.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (95 stemmer)

Opskriften er vist 124822 gange,
og udskrevet 2238 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5533 (1317 kcal)
KJ pr. Pers. 1383 (329 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Pers. 550 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 251 KJ (59 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nicole  -  2018-02-05 19:16:34
Dejlig opskrift - synes ikke den er for stærk. Jeg brugte grønne linser og undlod nelliker :-)

  -  2018-02-05 19:15:44
Jeg lavede den med grønne linser i stedet - det smagte også dejligt. Jeg droppede både laurbærblade og nelliker, men er vild med opskriften ellers :-) Synes ikke den er for stærk, som mange ellers skriver.

Michele  -  2016-07-20 20:52:45
Virkelig lækker mad. Det skal helt sikkert laves igen.

Lasse  -  2016-04-08 20:35:21
Det er den dårligste dahl jeg nogensinde har smagt. Den alt for tynd og smagte mest af løg. 5 almindelig løg er alt, alt for meget i forhold til 200 gram linser tror jeg.

  -  2013-10-07 10:21:31
Uha den er sku mega stærk. Lavede den men sættede ik så meget i som der står. Den smagt godt og var ik så stærk. Kan virkelige ik forstå hvordan i kan spise den med så meget krydderier i.

Henrik  -  2013-04-23 16:19:24
Hvornår skal hvidløgen i?

PPP  -  2012-10-13 14:43:48
Så vidt jeg ved plejer dhal ikke være så tørt. den plejer at være lidt flydende og ikke så fast. Og nej den ka ikke fryses, syns den mister smag, hvis man fryser den ned. Det i hvert faldt ikke normalt at fryse dhal ned

Kristina  -  2012-04-22 16:28:33
Er der nogen, der ved om eventuelle rester kan fryses ned?

Anne Sofie  -  2011-09-11 20:25:08
.. skal lige siges jeg brugte indisk madras karry.. kan virkelig anbefales.. meget stærkt og meget lækkert:)

Anne Sofie  -  2011-09-11 20:23:34
nøøj, hvor smager den bare alt for lækkert, har lige spist den.. 2 portioner:) sjældent har jeg smagt noget så lækkert!

  -  2011-02-03 19:11:35
Der skal kun bruges en 1/2 l. bouillon. Meget stærk

Michael  -  2010-08-05 21:01:08
Ja, helt klart max 1 l bouillon. Fin smag, men blev på 45 min. nærmest suppe selv om jeg havde låget af det sidste kvarter.

  -  2008-02-28 22:48:44
nej da ikke 1,2 dl - det skal jo være ligesom grød! Dejlig varmt krydret dhal! 12 dl kunne måske godt have været 10dl, ellers skulle den simre i længere tid og uden låg

XX  -  2007-08-07 17:13:41
12 dl. grøntbouillon? Det må være 1.2