Koldskål med tykmælk
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : pernille Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg, sukker og vanille piskes godt.
Herefter tilsættes kærnemælken og tykmælk røres forsigtigt i. Serveres kold med kammerjunkere eller tvebakker |
|
Opskriften er vist 479280 gange,
og udskrevet 6470 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (281 stemmer) |
|
Kommentarer Gammel mor - 2018-05-19 09:42:58 Har nu altid kun brugt æggeblommerne...... 😉 Og så er det tykmælk, som i opskriften, der bruges, da ymer gør den for sur..... TTB - 2014-07-27 22:21:00 Jeg brugte ægte kærnemælk fra Thise samt deres 3,5% ymer. Jeg pasteuriserede selv æggene og lavede min egen vanilljesukker med kerner fra en stang. Helt perfekt koldskål :-) Tajs - 2014-06-02 18:46:53 Husk at lad den stå i køleskabet i en times tid inden du servere den, det er der den bliver cremet og fyldig. anonym - 2013-08-05 15:10:30 Rigtig lækker koldskål men næste gang vil jeg bruge A38 frem for ymer fordi den er en lille smule for tyk. Men eller rigtig lækker. anonym - 2013-05-27 15:28:55 hej jeg syntes at denne her kåldskål smagr rigtig godt og den ser meget lækker ud på billedet men det smager meget bedere Stine - 2013-05-06 13:55:16 Jeg blender eller moser en pakke frosne jordbær og blander det i også. Lækkert med en opskrift uden citron! Det her er præcis som min mor lavede den. I dag bruger hun vaniliecreme i stedet for æg. Marina18år - 2012-05-06 15:10:12 Som mor laver den. Helt fantastisk. Knap så meget ymer også pisker jeg den godt og grundigt så den bliver lækker og luftig plus jeg tilsætter friske jordbær :) An ja - 2011-06-01 13:00:53 Endelig en opskrift som min mormor laver den. for mig skal der bestemt ikke is i. hos mig bruger vi den heller ikke som desert men som en rigtig god hurtig sommer ret. thumps up ;) anonym - 2011-05-05 11:39:15 endelig en rigtig gammeldags koldskål med æg!! hjemme ved os er ristet havregryn altid et hit!! rist 3-4 dl havregryn med 1 spsk. sukker til det er lysebrunt, derefter ligges det på et stykke bagepapir til det er tørret og så er det klar til at spise på koldskålen!! jeanett - 2011-04-25 17:49:00 WOW godt tip med isen.. jeg kom ca 8 dl ymer og ca en halv pakke vanille is i og lod isen kolde den ned.. Det smagt vildt godt!!! lars - 2011-04-13 16:33:43 syntes altså den er rigtig god :) D - 2010-06-29 12:10:24 Efter min mening skal der ikke så meget ymer i, da jeg ikke mener kærnemælken skal overdøves smagsmæssigt. Toby Jakobsen - 2010-05-27 15:06:09 Jeg plejer aldrig at bruge æg til denne opskrift. Dog lidt mere vanilie Carla - 2009-08-23 21:43:02 Skal man anvende hele æg? Hr. M - 2009-06-22 17:30:47 Lækker koldskål. godt der ikke er citronsaft i. Det er jo ikke alle der kan bruge citronsmagen. lini - 2008-07-29 12:35:43 Nøjes med at tilsætte 2 æg, og iflg. dansk skik skal der tilsættes 2 spsk. citronsaft - gør retten meget friskere. sille38 - 2008-07-11 12:31:24 den smager godt, men bedre med en skive vanilieis eller 2 i, og så knap så meget ymer. lidt citronsaft giver det sidste pift. men ellers er den uanmindelig fantastisk. anonym - 2008-05-07 15:34:22 KONON koldskål.... Put en stang vanilie idet giver prikken over i´et... Venlig hilsen Lene Midtgaard Jensen - 2007-06-24 18:24:24 Der nu ikke noget så godt som hjemme lavet koldskål Per - 2005-01-01 01:01:01 Sukker ca 4 spsk, tilsæt evt. lidt citronsaft 2 spsk. bjsj - 2005-01-01 01:01:01 Hvad den den pakke vanilla is som skal skiveskæres ned i koldskålen , men der må ikke komme så meget ymer i , det er faktisk nok med isen , men spar lidt på sukkeret , is , den søder også , men det er guf for børn her i varmen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne