Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Norske klejner

Norske klejner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 40 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Norge - Norsk - Norske

Norge - Norsk - NorskeFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Venke

Indsendt :


Norske klejner, billede 4 Norske klejner, billede 1 Norske klejner, billede 2 Norske klejner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Gær
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
2 tsk. Kardemomme, stødt
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Palmin
   
  Glasur:
500 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.75 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Gul frugtfarve
   


Opskrift:

Mælk lunes med smørret, gær røres i. Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i. Bland melet i lidt efter lidt. Dejen hæves i ½ time.

Rulles ud, skæres i firkanter på 5x10 cm som vrides til klejner.

Koges i palmin til de er lyse brune på begge sider.

Lav en tyk glasur af flormelis og vand, tilsæt gul konditorfarve. Pynt klejnerne med glasuren.

Tips:

Klejnerne kan fryses, og lunes igen. Husk dog at ikke komme glasuren på inden de bliver frosset ned.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (149 stemmer)

Opskriften er vist 190130 gange,
og udskrevet 7581 gange.


Energi:
KJ total 25645 (6106 kcal)
KJ pr. stk. 641 (152 kcal)
Vægt ialt 1934 gram
Vægt pr. stk. 48 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1326 KJ (315 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 55.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

TLG  -  2016-12-20 15:45:20
Rigtig gode klejner. Dejen er supernem at have med at gøre, fedter ikke og er nem at rulle ud.


Maja  -  2016-12-20 12:26:46
Smager af næsten ingenting.


  -  2016-12-05 22:14:42
Der står i opskriften ikke fryseegnet, dernæst fryseegnet? Hvad?


Sonja Christiansen  -  2016-12-02 20:59:17
Denne opskrift er god, hvis man ingen sukker må få og sukkeret kan helt erstattes af et par tsk. steviapulver. Men hvis du er til den lidt søde klejne, så kom mere sukker i for at undgå, at du dypper hver mundfuld i flormelis eller sukker lige som med æbleskiver og pandekager. Jeg vil faktisk ikke være nervøs for, at komme 50 - 100 g sukker i. Jeg har læst opskrifter, hvor der bruges 50 g sukker til ca. 250 g mel.


Tina   -  2016-10-13 19:42:12
I stedet for vand og frugt farve ville jeg bruge saften fra citron. Man har både farve og en super smag og det hele gøre uden at varme. Det er super


  -  2014-12-23 15:15:09
Lidt tam i smagen men med lidt ekstra salt, sukker plus glasur eller drys med flourmelis, er de super gode efter en dag ell.to. De skal jo gerne laves i forvejen så, de skal ikke spises med det samme agtig :D Men dejlige er det hvis man kan finde ud af krydre dem lidt mere til ens smag.


Petunia  -  2014-11-22 23:39:49
Super lækre , med de 100g sukker istedet for 1 spsk


Benthe  -  2014-11-22 08:06:49
Minnie: tror måske det vil hjælpe med en tsk salt, det vil jeg komme i min dej


Minnie80  -  2013-12-23 15:33:39
De er lidt smagløse,mangler noget i smagen :( Skuffet her


Udetossen  -  2013-12-01 14:27:02
Det er rigtig godt at lave klejnerne på bål, så slipper mand for lugten i huset, og så er det bare sjovt