Norske klejner
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Norge Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Venke Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælk lunes med smørret, gær røres i.
Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i.
Bland melet i lidt efter lidt.
Dejen hæves i ½ time.
Rulles ud, skæres i firkanter på 5x10 cm som vrides til klejner. Koges i palmin til de er lyse brune på begge sider. Lav en tyk glasur af flormelis og vand, tilsæt gul konditorfarve. Pynt klejnerne med glasuren. Tips: |
|
Opskriften er vist 235249 gange,
og udskrevet 8420 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (156 stemmer) |
|
Kommentarer Elsebeth - 2020-12-11 16:24:39 elsker den opskrift og laver mange og fryser dem ned ...hurtigt opvarmning mums Knud erik - 2020-12-08 13:48:57 Brug appelsin skal og saft i stedet for citron Torben - 2019-12-22 13:34:58 Smager af ikke rigtigt så meget. Camilla - 2018-11-27 13:26:43 Super nem at arbejde med, men vil dog tilsætte mere sukker og citron næste gang 😊 TLG - 2016-12-20 15:45:20 Rigtig gode klejner. Dejen er supernem at have med at gøre, fedter ikke og er nem at rulle ud. Maja - 2016-12-20 12:26:46 Smager af næsten ingenting. Sonja Christiansen - 2016-12-02 20:59:17 Denne opskrift er god, hvis man ingen sukker må få og sukkeret kan helt erstattes af et par tsk. steviapulver. Men hvis du er til den lidt søde klejne, så kom mere sukker i for at undgå, at du dypper hver mundfuld i flormelis eller sukker lige som med æbleskiver og pandekager. Jeg vil faktisk ikke være nervøs for, at komme 50 - 100 g sukker i. Jeg har læst opskrifter, hvor der bruges 50 g sukker til ca. 250 g mel. Tina - 2016-10-13 19:42:12 I stedet for vand og frugt farve ville jeg bruge saften fra citron. Man har både farve og en super smag og det hele gøre uden at varme. Det er super - 2014-12-23 15:15:09 Lidt tam i smagen men med lidt ekstra salt, sukker plus glasur eller drys med flormelis, er de super gode efter en dag ell.to. De skal jo gerne laves i forvejen så, de skal ikke spises med det samme agtig :D Men dejlige er det hvis man kan finde ud af krydre dem lidt mere til ens smag. Petunia - 2014-11-22 23:39:49 Super lækre , med de 100g sukker istedet for 1 spsk Benthe - 2014-11-22 08:06:49 Minnie: tror måske det vil hjælpe med en tsk salt, det vil jeg komme i min dej Minnie80 - 2013-12-23 15:33:39 De er lidt smagløse,mangler noget i smagen :( Skuffet her Udetossen - 2013-12-01 14:27:02 Det er rigtig godt at lave klejnerne på bål, så slipper mand for lugten i huset, og så er det bare sjovt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne