Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Italienske kødboller med tomatsovs

Italienske kødboller med tomatsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Signe

Indsendt :


Italienske kødboller med tomatsovs, billede 4 Italienske kødboller med tomatsovs, billede 1 Italienske kødboller med tomatsovs, billede 2 Italienske kødboller med tomatsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tomatsovs:
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
100 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Chili, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kødboller:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Tilbehør:
250 gram Båndpasta, frisk
   


Opskrift:

Tomatsovs:
Varm olien i en gryde og svits de hakkede løg. Tilsæt fåede tomater. Snit de soltørrede tomater i tynde strimler, og kom dem i gryden. Lad sovsen simre i 30 minutter uden låg til den er mørkerød og kraftig. Tilsæt fløden til sidst.

Mens sovsen simrer, kan kødbollerne laves. Alle ingredienserne, undtagen mel, æltes grundigt sammen i en skål. Tril farsen til små boller, cirka 3.5-4 cm i diameter, og rul dem i melet. Varm en pande med fedtstof og steg kødbollerne.

Server med frisk pasta.

Man kan også gratinere retten i ovnen: Læg den kogte pasta i et ovnfast fad sammen med kødbollerne. Kom tomatsovsen over. Top evt. med skiveskåret frisk mozzarella, og varm i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn, til osten er let gylden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (142 stemmer)

Opskriften er vist 453350 gange,
og udskrevet 11872 gange.


Energi:
KJ total 10455 (2489 kcal)
KJ pr. Pers. 2613 (622 kcal)
Vægt ialt 2101 gram
Vægt pr. Pers. 525 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 497 KJ (118 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 13.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

martin  -  2018-08-31 15:00:55
super opskrift har lavet den flere gange for gæster og de er ville med den, prøv evt at putte en mini mozeralla kugle i hver kødbolle det gir bare lige det extra.


  -  2017-10-30 13:23:05
Lækker ret. jeg tilsætter dog et hvidløg og en god sjat basilikum til sovsen. jeg bruger den til mange retter. I aften skal vi have kylling med aubergine i denne dejlige tomatsovs


  -  2016-07-05 15:40:23
tilsatte frisk basilikum og thai basillikum til kødbollerne..gav et meget italiensk resultat


nils  -  2016-01-20 11:47:49
Der skal da revet parmesan i farsen


Familie på 4  -  2015-08-02 18:04:15
Det er den dårligste ret vi har fået i rigtig mange år


Christina Lund  -  2015-04-11 20:36:34
Lækker ret, som jeg har lavet mange gange, også som gæstemad. Jeg triller ikke bollerne i mel, synes ikke det gør den store forskel. Jeg bruger gerne kaffefløde istedet for fløde, og putter masser af frisk basilikum i.


  -  2012-10-31 17:37:40
Rigtig god og nem hverdagsret, som jeg tit laver. Tomatsovsen kan sagtens laves uden de soltørrede tomater og uden fløde. Ekstra lækkert med persilledrys til :)


Katinka  -  2011-10-10 16:43:00
Ja, salt, peber, frisk basilikum, og også lidt tørret basilikum og tørret oregano og rødvin i saucen gør underværker. Og citronskal, som en skrev. :)


Charlotte  -  2011-09-13 19:53:04
lækkert!!!


Sussi  -  2011-08-19 12:28:49
Det smager fantastisk. Jeg forstår ikke hvorfor alle skriver, at der skal salt i kødet. Det står da også i opskriften! Jeg gratinerede og brugt også frisk basillikum. Min mand skal have rester idag (jeg lavede til 4 personer og vi er 2), hvor jeg skal i byen og spise. Jeg bliver helt misundelig på ham


Stef  -  2011-05-14 20:17:40
Smager super ;) dog vil jeg anbefale et hvidløg samt organo og basilikum i sovs :)


mig  -  2011-03-28 19:05:20
de er rigtig gode og smager fint;)


Amanda  -  2011-01-07 19:00:48
Super lækre kødboller. Har ikke fundet noget der var bedre. sovsen synes jeg tilgengæld ikke der er meget smag i, men det er jo bare min mening :)


Julie  -  2010-11-06 11:47:56
Prøv at tilsætte 50 g revet parmesan. Det er mums.


Lizzie  -  2010-08-24 18:49:20
Super lækker opskrift!!!


  -  2010-02-18 16:47:05
Bollerne bliver bare endnu bedre af to gode spsk. dijon sennep i farsen


Sabine og Kousith  -  2009-11-06 19:21:41
Super lækker ret. Kan stærkt anbefales. meget simpelt og hurtig ret. 10 ud af 10 herfra :) vh Sabine og Kousith


Jesper  -  2009-08-31 18:30:47
Rigtig god ret. Meget "Italiensk". God fylde i smag og volume. Helt sikkert værd at gratinere.


Mette  -  2009-05-23 12:16:32
Jeg syntes det er en god ret det er anden gang vi skal lave den nu :)


Søren  -  2008-10-27 23:52:51
Evt. tilsæt oregano og/eller basilikum til tomatsovs.. ved ikke om det er "autentisk"/ægte Italiensk stil, men det smager herligt ;)


Martin  -  2008-09-12 17:40:23
Reven citronskal og lidt friskpresset citronsaft samt friskhakket basilikum øger værdien af denne opskrift markant. (Altså til kødbollerne)


Anne Mette  -  2008-09-09 20:49:34
Super opskrift! Fantastiske kødboller. Den kommer i køkkenbogen! Pind Jensen - Hvilken slags kød har du brugt? Hvis ikke du har brugt oksekød, kunne det måske forklare frikadellesmagen.


Pind Jensen  -  2008-08-26 23:23:07
hvorfor smager mine kødboller ligesom frikadeller????


Adimus  -  2008-07-22 16:54:30
I stedet for at stege kødbollerne kan man "koge" dem i saucen. Autentisk og super lækkert - garanteret saftige kødboller!


Joan  -  2008-07-17 20:41:37
Tilsæt parmesan i stedet for mel - det smager fantastisk! :)


jeanette  -  2008-04-21 21:04:08
det er en rigtig lækker ret, og jo giver de andre ret der skal da selvfølgelig salt i, men jeg kom også frisk kværner peber i, hvilket der efter min mening, pepper kødbollerne godt op;O)


Nina W  -  2008-03-11 22:09:14
De bedste italienske kødboller til dato.


Katja  -  2007-12-17 14:48:19
Synes retten smagte rigtig godt, men som andre også har sagt, skal man huske at komme salt og peber i kødbollerne.. Og så kan man drysse med persille.


missfarmer  -  2007-09-27 15:33:47
lækre kødboller mangler dog lidt salt men jeg var bestemt ik skuffet over resultatet


Anette  -  2007-06-29 11:03:47
Tilsæt evt lidt peperoni skåret i små tern


kent  -  2007-03-07 19:24:55
fin ret, men husk salt i kødet.


  -  2006-12-21 17:29:19
Petrines som har lavet den idag D.21/12 06