Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marineret okseculottesteg

Marineret okseculottesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marineret okseculottesteg, billede 4 Marineret okseculottesteg, billede 1 Marineret okseculottesteg, billede 2 Marineret okseculottesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.oksecoulotte
 
4 dl.rødvin
1 tsk.sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 kvisttimian
2 løg
2 gulerødder
2 porrer
1 selleriknold
1 spsk.olivenolie
3 dl.brun okse- eller kalvefond
 


Opskrift:

Rens grønsagerne, skær dem i tern, sæt halvdelen fra i vand med ligt citron og bland resten med de øvrige ingredienser til marinaden. Marinér culotten i min. 4 timer. (Marinering kan påbegyndes dagen før.)

Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det ved høj varme på en pande i ca. 5 min.

Kom olie på en pande, brun marinadeurterne, tilsæt marinaden og kog det ind. Tilsæt brun fond og kom denne sauce i bunden af en ovnfast fad med culotten over.

Sættes i en 180 grader C. alm. ovn og steges i 40-50 minutter.

Centrumtemperatur skal være 60º for rosa kød. Lad stegen hvile 15 min. før udskæring.

Si saucen og kom de tilsidesatte urter heri. Koges i 3-4 minutter.

Serveres til som sauce sammen med f.eks. grønne bønner, bagte tomater og hasselbachkartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (68 stemmer)

Opskriften er vist 75713 gange,
og udskrevet 1891 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bjarne  -  2015-09-19 10:11:26
I Teksten står der noget om vand og citron! Men de er ikke listet i ingredienser!!!


kenneth  -  2007-05-11 13:39:24
er oksefonden en del af marinaden eller skal den først tilsættes når stegen skal i ovnen?


Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Jo længere marinering des bedre. Brug en god rødvin og ikke mindst brug en culotte af god kvalitet. Har prøvet at lave den med en dansk og en argentinsk culotte. Forskellen var ubeskrivelig. Langt bedre smag med det argentinske kød.


Mik  -  0000-00-00 00:00:00
En yderst interesant opskrift, som er lækker