Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Polske kåldolmere

Polske kåldolmere, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Oprindelsesland : Polen

PolenIndsendt :





Ingredienser:
500 g.ris
500 g.hakket kalv og flæsk
400 g.løg
500 g.savoykål
40 g.smør
 salt
 peber
2.5 dl.oksebouillon
 
 Tomatsovs:
70 g.koncentreret tomatpuré
30 g.smør
5 dl.grøntsagsbouillon
30 g.hvedemel
1.25 dl.piskefløde
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kål:
Kog vand med lidt salt i. Skyl kålen, og fjern kålstokken. Læg kålhovedet i det kogende vand og tag bladene op et efter et, efterhånden som de bliver bløde nok til, at de kan foldes om farsen.

Fars:
Kog risen al dente. Løg skal hakkes og steges i smør, indtil de bliver gyldne. Tilsæt kødet til løgene og steg, til kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber. Når risen er kogt, blandes den med kød og løg. Farsen skal være kold før den lægges i hvert blad.

Herefter bredes kålbladene ud, og der lægges kun så meget fars i hvert blad, at det kan foldes sammen om farsen som en "konvolut". Når bladet er foldet om farsen, kan det eventuelt bindes let sammen med en snor, så kåldolmeren ikke åbner sig.

Tag nu et ovnfast fad og læg 1-2 lag kålblade i bunden og op langs med siderne. Nu lægges kåldolmerne i fadet og dækkes med 1 lag kålblade.

Bouillonen hældes ud over. Herefter dækkes fadet med låg og sættes i 180 grader varm ovn, indtil dolmerne er bløde (ca. 30-40 min.). De færdige dolmere serveres med sovs.

Tomatsovs:
Kog bouillon. Tilsæt smør sammen med puré. Bland mel med piskefløde til en jævning som hældes i sovsen under omrøring. Herefter koges sovsen i et par minutter ved svag varme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (18 stemmer)

Opskriften er vist 19987 gange,
og udskrevet 465 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henrik  -  2011-11-29 11:59:08
Server med kold øl og Vodka :-) Det er godt


Anna Sofie Houman  -  2009-01-21 15:52:38
.. al dente betyder at der skal være lidt bid i :D


Ada  -  2008-11-18 13:54:26
hva vil det sige at risen skal koges al dente?


Cieczko  -  0000-00-00 00:00:00
husk 5 spskeer paprika i farsen når den blandes med risen