Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Beriani

Beriani, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Oprindelsesland : Irak

IrakIndsendt :


Beriani, billede 4 Beriani, billede 1 Beriani, billede 2 Beriani, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
11 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1.5 tsk. Karry
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Skær kyllingen ud, salt den og sæt den i ovnen indtil den er klar til at spise.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Steg dem i olie som dækker dem. Tages op og drysses med lidt salt.

Kog mandlerne 10-15 min. Lad dem køle af og pil skindet af. Steg dem på samme måde som kartoflerne.

Rosinerne steges også på samme måde, men kun i 2 min.

De 3 æg skal være hårdkogte.

Kog risen med karry i.


Hæld risen i et stort fad, hæld derefter kartoflerne, mandlerne, rosinerne, kyllingen og æggene i, så retten næsten dækker risen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (90 stemmer)

Opskriften er vist 78583 gange,
og udskrevet 1119 gange.


Energi:
KJ total 19312 (4598 kcal)
KJ pr. Pers. 3218 (766 kcal)
Vægt ialt 3798 gram
Vægt pr. Pers. 633 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 508 KJ (121 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 15.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nour  -  2010-08-09 20:10:29
hvis man ikke spiser det med æg så smager det squ ik så godt! i baghdad spiser vi det hele tiden med æg!!!!


svenne  -  2010-06-09 21:39:14
jeg er sikker på det her kan blive godt, men jeg kunne godt have brugt en mere udførelig fremgangsmåde... derfor får den ikke nhelt top karakter


  -  2010-06-09 21:35:55
ok... mandler skal ikke steges i særlig lang tid... og jeg vil foreslå man steger mandler kartofler og rosiner i hver deres omgang olie... ellers bliver det noget lort... 3 min til både mandler og rosiner... ellers bliver det helt sort og.. trust me... jeg har lige prøvet.. det duftede nu meget godt. Rosiner hæver.. det ret fedt.


  -  2010-06-09 19:48:17
Nu er jeg pæredansk... hvor mange stykker skal man skære kyllingen i? hvor mange grader skal ovenen være og hvor længe skal kyllingen have... Jeg glæder mig til at prøve det.


Sofie   -  2010-03-30 18:44:44
jeg har ikke lavet den endnu, men det skal jeg til, men jeg er lidt forvirret hvor meget olie skal man bruge?!


Rikke  -  2010-03-30 18:32:36
numnum, den smager rigtigt godt, 10 fra mig af.


Per  -  2009-03-31 15:24:54
Vi brugte ca. 5 dl. olie, det var ok selvom det ikke dækkede helt.


Masyo  -  2008-09-19 14:24:42
fik det her til en mindegudstjeneste ved min bedste venindes far(de er fra irak)og det smagte virkelig godt!! :'D


dina  -  2008-08-02 23:42:35
jeg er fra irak og der mange i irak der spiser men ikke med æg det er kun i indien man spiser det


Zainab  -  2008-01-22 19:03:06
hej alle sammen det en rigtig dejlig mad men vi bruger ikke æg jeg kommer fra irak fra hovedstaden


Nauras  -  2007-10-17 11:27:23
hej alle jeg er irakker og når jeg laver Beriani der hjemme laver jeg den uden æg det sådan vi fra hovdestaden gøre det giver den en stærker smag så syntes bare lige i sku vide det jeg er gammel kok


Ghada  -  2007-05-22 20:57:11
perfekt, jeg elsker det.


kenneth  -  0000-00-00 00:00:00
jo-jo, egg byriani spiste jeg flere gange i indien - omend det aldrig er lykkedes at finde det andre steder, endsige at få nogle (feks indere!)til at "indrømme" at der findes noget sådan!


Rita  -  0000-00-00 00:00:00
jeh har aldrig hørt at man bruger æg til Beriani :(


malak  -  0000-00-00 00:00:00
min mand som er fra irak syntes det næsten smagte lige så godt som hans mors beriani det er nok den største ros mad kan få...