Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Wienerschnitzel som i Wien

Wienerschnitzel som i Wien, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveschnitzler

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt af : anni

Indsendt :





Ingredienser:
1 kalveschnitzel pr. person
 salt
 
 hvedemel
 sammenpiskede æg
 fint rasp
 svinefedt eller olie
 


Opskrift:

Kødet bankes så tyndt som muligt. (skal være så man kan læse avisen igennem det). Drysses med salt og vendes i mel. Ægget piskes sammen med 1 spsk. koldt vand som schnitzlen vendes i. Pas på at der er æg over det hele. Til sidst vendes kødet i fint rasp. Det almindelige er for groft.

Kødet steges i rigeligt godt varmt fedtstof. Den skal svømme. Af og til kommer man lidt af fedtstoffet over schnitzlen. Den skal være pæn gylden. Tages op af panden og drypper af på køkkenrulle.

Serveres kun med citron (ingen fisk, peberrod og kapers).

Som tilbehør:
Ris og en blandet grøn salat. Eller kartoffelsalat med olie/eddikemarinade og grøn salat.

Tips:

Nu har jeg boet i Wien i 26 år og jeg har aldrig fået hverken anchovice eller kapers til. Dettte er den rigtige måde man servere Schnitzel på i Wien. -anni-




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (26 stemmer)

Opskriften er vist 44878 gange,
og udskrevet 843 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Laila  -  2017-04-20 18:30:51
Kan nogen fortælle mig hvordan jeg holder wienersnizler varme og sprøde til 70 personer? Kokken


Peter hansen  -  2017-01-24 16:52:19
En ægte wienersnitzel er lavet af svinekød, og uden dreng, dog med en citronskive. oplysning stammer fra Wiens ældste restaurant, der i over 120 år har lavet denne ret, og stadig laver over 1000 pr. Uge. Den afart der er lavet af kalvekød, er en gammel ret som stammer fra Milano, ca. 1500 tallet, også benævnt elefantøre, men det er ikke en ægte wienersnitzel.


Ella Pedersen   -  2015-10-08 08:29:11
Jeg er oppe i årene, men har været på ferie i Østrig rigtig RIGTIG mange år i træk omkring 70'erne - og kan berette, at den ÆGTE wienerschnitzel er kalvekød, serveret med citron, reven peberrod, sild capers, brasede kartofler, ærter - og skysauce. Opskriften der vises her, er helt ved siden af - SORRY 😳


Isabella  -  2013-06-17 19:00:19
Til Robert Wienerschnitzel er med kalv - Skinkeschnitzel er med svin


Robert  -  2009-08-20 11:59:20
Er født i Wien og har efterhånden indtaget en hel del wienerschnitzler. En ret vigtig ting: En schnitzel skal være fra gris. Ikke kalv. Ja - man kan få begge dele, men den "rigtige" er fra svin.


  -  2009-06-16 19:54:48
Jeg er ikke så go til at lave mad, og synes altid at snitzler er så tørre. Men den her var virkelig super! Tak for en go opskrift!!!


anni  -  2008-08-15 16:30:38
til klodomir: det er nemlig rigtigt, og når kødet er platteret, skulle man kunne læse avisen igennem. Kartofler er altid godt, men ingen sauce til paneret kød.


Palle  -  2008-07-21 21:58:02
Fantastisk opskrift. Men der bør serveres råstegte / brasede kartofler til.


Louise  -  2008-04-21 15:39:48
jeg synes ikke rigtig at ris passer til denne form for kød. jeg mener derimod at man skal have en eller anden form for kartofler til, men det er jo bare min mening.


klodomir  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift. En ægte Wienerschnitzel skal nemlig være så stor som et elefantøre, og uden mystisk tilbehør.


Lissi  -  0000-00-00 00:00:00
Salat dressingen


anni  -  0000-00-00 00:00:00
Preiselbeeren får man kun til Schnitzlen på landet (Salzburg, Tyrol m.m.)


Rasmus Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Ved ikke om Wien er med i den sammenhæng - men generelt i Østrig får man ofte såkaldte "Presielbeere" til sin schnitzel. Tyttebærmarmelade (-gelé).