Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Eksotisk Mørbradgryde

Eksotisk Mørbradgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Obobo

Indsendt :


Eksotisk Mørbradgryde, billede 4 Eksotisk Mørbradgryde, billede 1 Eksotisk Mørbradgryde, billede 2 Eksotisk Mørbradgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
500 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 glas Champignon, glas 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
2 ds. Kokosmælk fedtfattig, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Paprika
1 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Den afpudsede mørbrad krydres med salt peber og paprika. Hvorefter den brunes på alle sider i 1 tsk. olie. Når den er brunet lægges den i et ildfast fad.

Panden koges af i kokosmælken og tomat purren. Når den har simret lidt tilsættes porre skåret i tynde ringe, røde peber i tern og champignonerne i skiver.

Det hælde over mørbraden og sættes i en ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30-45 minutter alt efter hvor stor mørbraden er eller hvor gennemstegt den skal være.

Den tages ud af ovnen og skæres på skrå i skiver og lægges tilbage i fadet med sovsen.

Dertil serveres løse ris og flutes samt evt. grøn salat.

Tips:

Der kan bruges 250 g. friske champignoner i skiver i stedet for glas.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (248 stemmer)

Opskriften er vist 433158 gange,
og udskrevet 29881 gange.


Energi:
KJ total 11192 (2664 kcal)
KJ pr. Pers. 2798 (666 kcal)
Vægt ialt 3294 gram
Vægt pr. Pers. 823 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 339 KJ (80 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-12-02 16:02:25
Prøv evt at tilsætte lidt ananas.


Anders  -  2012-02-06 19:59:59
En rigtig god mørbradgryde, uden at være helt så fantastisk som mange giver udtryk for her. Men absolut værd at lave og meget nem. Husk at krydre sovsen (står der vidst ikke) og evt. lidt hvidløg i kan anbefales :)


Birger  -  2012-01-23 10:53:57
Siden 2007 har jeg lavet denne ret flere gange, og jeg synes, at jeg har forbedret retten ;<) I stedet for kokosmælk anvender jeg 2-3 dl. bouillon og 2 dl. fløde. og 3 fed hvidløg (hakket eller knust)er heller ikke dårligt, men det helt store fremskridt kom, da jeg lagde mørbrad retten i stegeso (en gryde med låg kan selvfølgelig også bruges) og gav 90° i ca. 2 timer, - vi har aldrig fået så saftig og mør n mørbrad! Prøv det!


Bettina.1965  -  2011-05-28 21:44:22
Nej ærlig talt, denne ret kan ikke anbefaldes, den er altså ikke særlig god :-(


synnest  -  2010-08-19 16:17:57
super ret... ungerne elsker den...


Lis  -  2010-06-28 08:35:55
Superlækker ret, nem at lave, og kan laves dagen før. Næste gang jeg laver den, vil jeg komme knap så mange porre i.


KarenH  -  2010-02-17 12:19:13
Melder mig på listen over fans af denne opskrift, som smager dejligt - er anderledes og nem at lave.


  -  2010-02-15 01:42:19
Lækker ret, - men forstår ikke hvorfor der er nogle der kommer med tips om at der kan bruges piskefløde, bacontern, cocktailpølser osv, når retten står som fedtfattig!


Belenda  -  2009-03-31 17:35:06
Den er rigtig god, men jeg tilsætte lidt ekstra, og det var pølser, champignon, minimælk i stedet for kokosmælk, løg og hvidløg.


Rune Halberg  -  2009-02-03 04:06:59
mega god ret med masser af muligheder, hvis man bare tilføjer den lidt fløde i stedet for at kun bruge kokos mælk også tilsætter lidt løg også kryder mørbraden synes jeg faktisk den næsten er perfekt,


  -  2009-01-10 11:12:10
Jeg fandt denne opskrift for laaang tid siden og har lavet den et utal af gange - den er ALTID et hit. Jeg har givet den karateren 9 og det er fuldt ud fortjent.


  -  2008-11-30 20:21:19
Ummmm.....en virkelig lækker ret, kan varmt anbefales når man skal have gæster. Selv børnene er vilde med den. Har lavet den mange gange efterhånden.


Eva  -  2008-11-11 23:54:12
Det var bare en meget lækker ret. Jeg har altid mørbrader i fryseren, så er man altid klar til uventede gæster, da de ikke kræver ret lang optøning. Det er også en ret fedtfattig ret.


Beth  -  2008-10-20 10:04:14
Smager dejligt og er nem at tilberede. Kan laves i forvejen og opvarmes. Jeg fulgte opskriften slavisk. Vil lave den igen også til gæster. Opskriften er til 4 personer med en mørbrad på 600 gram.


  -  2008-08-05 21:28:38
kanon ret. Hele familien var vild med den. Alt blev spist op. Kan varmt anbefale den.


charlotte  -  2008-07-20 21:29:54
Lækkert.....et sikker hit i hele familien..Kan varmt anbefale denne ret....også selv om man følger opskriften til punkt og prikke.


  -  2008-04-15 17:21:02
kan tilføjse cocktailpølser svitset med mørbraden Vi bruger ofte middagskoteletter, hvilket gør det nemt, når kødet er skåret ud


Connie Jørgensen  -  2008-04-09 11:06:01
En rigtig lækker ret. Skiftede en pore ud med 4 forårsløg. Brugte en cremfine madlavningsfløde i stedet for den lille dåse kokosmælk.Stegte bacon tern og pyntede med da retten blev sat på bordet. lækkert


Ursula  -  2008-04-06 13:13:42
Jeg tilføjede en dåse ananas, i stykker, sammen med porrene og de røde pebre og champignonerne - Det satte virkelig prik over eksotisk... Retten var skøn.


Enya  -  2008-01-25 10:30:08
Virkelig lækkert - mums ... Den vil blive lavet igen og igen :)


Charlotte D  -  2007-12-08 18:22:19
En ret vi igen og igen vender tilbage til. Vi elsker denne ret, også vores børn. Kan kun give alle de andre indlæg ret. Vi bruger ofte middagskoteletter, hvilket gør det nemt, når kødet er skåret ud. Har givet opskriften videre til mine forældre og de ligeledes glade for den.


Hanne  -  2007-12-05 14:03:40
Rigtig lækker ret. Super nem at lave i forvejen og blot varme mens man koger ris og skærer salat. Tips/tilsæt kun hele valnøddekerner i salaten.


brita  -  2007-11-20 09:55:55
utroligt læggert,laver den til gæster


Birger  -  2007-11-01 20:23:40
Indrømmet, - det smager godt! Jeg tilføjede også lidt hakket hvidløg, - et helt fed, og det gjorde bestemt ikke nogen skda!


linda  -  2007-10-09 10:46:27
Sikken en ros - skal prøves nu!!


Annette  -  2007-08-24 09:51:59
Nej, den ret kunne jeg altså ikke li'! Smagen var lettere vammel pga. kokosmælken, og kødet tog skade af at blive kogt i selv samme kokosmælk. Jeg har smidt udskriften ud! Ikke god!


Rasmus  -  2007-08-10 07:41:49
Mums det er Kattemad ????


Pernille  -  2007-06-01 02:47:01
MUMS - min mand elsker den og den er bare rigtig nem at lave.


Sunshine  -  2007-05-11 10:20:48
Denne ret er formidabel. Hele familien elsker den - ja, selv børnene er vilde med den og så er den rigtig let at lave og er desuden en fin gæstemenu. Jeg har lavet retten et utal af gange og det bliver den bestemt ikke ringere af. Kan varmt anbefales!! ;0))


  -  2007-05-09 10:38:39
kokusmælken gør at retten simpelhen stinker, så dem under 10 nægter at spise den


Sussi  -  2007-03-26 10:19:28
lækker ret, Okay nem og hurtig


den madglade  -  2007-03-24 15:57:21
den smagte herre godt, laver den helt sikkert til gæster en dag 10 point her fra


Toft.  -  2007-01-26 18:16:42
Det smagte bare dejligt, brugte kun 2 porrer, det var rigelig...laver det helt sikkert igen!!


muusen  -  2007-01-11 00:41:37
Lækker ret, som bragte lykke herhjemme. Selv ved manden! ; )


Nadia  -  2007-01-08 20:14:57
Jeg glæder mig til at smage den, efter alt det ros ;)


Januar70  -  0000-00-00 00:00:00
Skøn ret, kan bruges både til hverdag og fest.


Mie  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker, lækker ret, - også med små nye kartofler i stedet for ris. Det gjorde lykke :o)


ingelise christensen  -  0000-00-00 00:00:00
bare god nemt at lave


Sunshine  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig lækker ret. Jeg har allerede lavet den adskellige gange både til familie og venner. Alle elsker simpelthen denne fantastiske ret. Jeg kommer coctailpølser i, så er der både lidt til smagen men også til børnene.


Ulla Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en meget lækker ret, men brugte lidt bacon , som eksta smag.Det var noget for de store teenagere.


charlotte *Ashi  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækker ret. Og som tidligere beskrevet nem at lave, men virker som en gæstemiddag. Kan suppleres med kokos, ananas og rosiner. Kan kun anbefales varmt.


Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig lægger ret som kan bruges både til hverdag og fest


Lotte-mus  -  0000-00-00 00:00:00
Super god ret - selv ungerne var vilde med den. Prøv også at lave den med fad-koteletter..............det giver en lækker og nem hverdagsret


capille  -  0000-00-00 00:00:00
retten er god,men skær mørbraden i skiver før sousen hældes i fadet. kan tilføjse cocktailpølser svitset med mørbraden


Edith Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig lækker ret, som ikke tog særlig lang tid at lave.


Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Put 1/4 piskefløde i. Det gør retten ekstra lækker


Ellen Rasmussen  -  0000-00-00 00:00:00
ups - jeg glemte at sige, at det gode afpuds blev pudset en ekstra gang og skåret i tynde strimler/stykker, brunet ganske let i olie og tilsat 1 dl vand, simrede kødet mørt. Lavede derefter en portion suppe (Knorrs karrysuppe), hvor jeg undlod den 1 dl vand. Den erstattede jeg med væden fra kødet, da det var kogt, tilsatte kødstykkerne og til sidst et par hundfulde friske ærter fra fryseren. Dertil lidt af det flutes, jeg havde varmet til mørbradgryden. Alt blev udnyttet, og gæsterne nød maden. Jeg brugte 2 mørbrad og dobbelt portion af grøntsagerne. Vi var 4 personer, og der var mad til 2 dagen efter også.


Ellen Rasmussen  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig god ret. Lavede den i forvejen næsten færdig, bowlede med gode venner, og samtidig med at retten blev varmet igennem, da vi kom hjem, kogte jeg de løse ris. Og vupti, så var maden færdig.