Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fedtfattig boller i karry

Fedtfattig boller i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nia Nadine Jardeau

Indsendt :


Fedtfattig boller i karry, billede 4 Fedtfattig boller i karry, billede 1 Fedtfattig boller i karry, billede 2 Fedtfattig boller i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
50 gram Løg, fintrevet 1 tsk. 6 gram 1 spsk. 18 gram 1 dl. 100 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
300 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
4 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Karry
   


Opskrift:

Farsen røres godt sammen og formes til kødboller. Koges i en gryde med letsaltet vand. Kødbollerne stiger til vejrs når de er færdigkogt. Tages herefter op af vandet.

Den groftrevne hvidkål koges i letsaltet vand i ca. 3-5 min. Dryppes godt af i en sigte. Mælken piskes sammen med smuldret bouillonterning og karry. Lad mælken koge op og jævn med melet. Tilsæt den kogte hvidkål og varm saucen igennem. Smag til med salt og peber.

Server 150 g kogte ris til karrysaucen og kødbollerne samt ekstra grøntsager, fx. 300 g kogt broccoli.

Tips:

I stedet for hvidkål kan der bruges knoldselleri – og et revet æble kan evt. tilsættes saucen, det giver en god smag.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtfattige boller i karry



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (262 stemmer)

Opskriften er vist 150538 gange,
og udskrevet 4834 gange.


Energi:
KJ total 4164 (991 kcal)
KJ pr. Pers. 1041 (247 kcal)
Vægt ialt 1234 gram
Vægt pr. Pers. 308 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 337 KJ (80 kcal)
Protein 9.6 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 5.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mette  -  2013-11-08 19:23:57
Dejlig opskrift. Smagte super, var mættende + det smagte rigtigt fint med hvidkålen!


Cj84  -  2012-12-08 16:04:17
Rigtig lækker og nem som 1.gangs-boller-i-karry'er.... Dog vil jeg også gerne vide, hvor meget vand du koger din hvidkål i. Jeg putter også æbler i. Det smager rigtig godt og giver sovsen en mere rund smag.


Mr. Madglad :)  -  2012-09-06 11:35:30
Jeg vil prøve den med krydret kyllingefars i stedet for svinekød ;P


amso  -  2012-02-08 19:35:05
Overraskende god ret..!! :D Det var godt nok et hit. Vi var lidt bange for at sovsen blev meget tynd, men med kålen i blev den bare virkelig god. En ret vi helt klart vil lave igen. Sovse mængden passede rigelig fint med 2 voksne, og 2 mindre børn, da vi i forvejen ikke er de store sovse spisere :).


Anne-Grethe  -  2011-07-18 18:29:35
Hvor er det bare en lækker ret. Havde ALDRIG selv ville putte hvidkål i, men mums sir jeg bare ;) også mætter den rigtig godt.


Dætte  -  2011-05-29 04:40:15
Tænk at en fedtfattig ret kan smage så fantastisk! Vi brugte lidt vand fra kødbollerne i stedet for bouillon, men måtte til sidst spæde lidt op med maizena for at give sovsen den rigtige konsistens.


  -  2010-06-07 18:16:06
jeg rev gulerødder og squash og kom i kødbollerne. Det blev de jo kun bedre af. Og i selve saucen kom jeg også blomkålbuketter i. Legede med lidt skjulte grøntsager, og den smagte stadig super godt. Så man kan stadig lave den endnu sundere. Brugte også revet hvidkål i risene.


Sebbe   -  2009-07-16 13:27:04
UHHHHM virkelig god opskrift :-) kunne ikke få den til at smage af så meget med almindelig karry så jeg puttede lidt rød karry pasta i og så skete der noget ;-)


Anita  -  2009-02-03 19:06:41
Hvor meget VAND skal der bruges, at koge kål i???


lyksus  -  2008-10-14 14:03:01
Hejsa! Rigtig lækkert! Jeg brugte den gode sovs til en gang koteletter! Mums! Jeg kan se at flere bruger suppen fra kødbollerne i sovsen! Det er en rigtig god ide, man skal bare regne med at der jo er fedt fra kødbollerne i suppen!En lækker ret og en sovs der kan bruges til mange ting! =0)


Maj  -  2008-09-17 19:47:46
Lækker ret. Server evt. med en lækker råkostsalat af gulerødder, æbler og rosiner. Mums :)


Bitch  -  2007-08-21 14:13:16
Absolut boller i karry der både er gode og sunde - og så er de nemme at lave!


Piskeriis  -  2007-06-20 20:14:45
Rigtig god opskrift. Men jeg kom både kålvand og bouillonen fra kødet i sovsen og det var rigtig godt, men så er den naturligvis heller ikke så sund som hvis man undlod det. Man skal ikke være bange for at kålet kommer til at blive for meget for det er det ikke. det er rigtig godt :)


CC  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift! Men synes at sovsen skal fordobles, og fortyndes med vandet fra hvidkålene. Bare et lille tip. ; )


Heidi  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte bouillonen fra kødbollerne til sovsen - det giver en god smag.


Stine  -  0000-00-00 00:00:00
Overraskende god, men måtte fordoble den mange gange så der var nok til en hel familie :) halverede også mælken med vand...


Sacha  -  0000-00-00 00:00:00
Smager rigtigt godt og så er den sund


Tigermouse  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager meget godt, men jeg havde ikke noget hvidkål, så det måtte jeg undlade


sanne  -  0000-00-00 00:00:00
meget god og mættende