Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indonesisk kylling

Indonesisk kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Diverse kylling

Oprindelsesland : Indonesien

IndonesienIndsendt af : camilla

Indsendt :


Indonesisk kylling, billede 4 Indonesisk kylling, billede 1 Indonesisk kylling, billede 2 Indonesisk kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
   
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Karry
2 spsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
1 dl. Mangochutney, sød 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Kog kyllingen ca. 1 time.

Skær peberfrugterne i tern og bananerne i skiver. Læg det i et ildfast fad sammen med kyllingen.

Pisk fløden til skum, tilsæt de øvrige ingredienser. Fordel den krydderede flødeskum over kyllingen.

Midt i ovnen ved 200-225 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. eller til toppen er gylden.

Tilbehør ris.

Tips:

Man kan spare lidt på sambal olek'en, da den er meget stærk.

Fantastisk ret.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (213 stemmer)

Opskriften er vist 184769 gange,
og udskrevet 5062 gange.


Energi:
KJ total 10770 (2564 kcal)
KJ pr. Pers. 2692 (641 kcal)
Vægt ialt 2022 gram
Vægt pr. Pers. 505 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 532 KJ (126 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 6.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tine lykke  -  2017-02-07 19:53:37
Skal der ikke stå 2 tsk. Samba oelek, er meget stærk med 2 spsk. I andre opskrifter står der tsk.


Søren  -  2016-10-01 12:39:16
Hmmm, jeg bruger ca. 1/2 bøtte sambal oelek Til 8 personer, og det er passende, det er jo en ret Med lidt smag. Benytter som andre også kyllingebryst for nemheden skyld.


Camilla  -  2016-04-12 09:08:55
Skøn ret! Bruger som oftest rød karrypasta i stedet for gul karry og tilføjer en lille dåse kokosmælk... :-)


tommy  -  2015-05-10 21:17:59
lavede lidt om det og lånte fra nogen kommetare brugte ananas i stedet for banan kom porre i fandt ud af de nok skal steges først ellers er de en smule rå vendte kylling stykkerne i ristet kokos og i stedet for flødeskum kom jeg det i med fløden som den er :-)


fettekeks  -  2014-01-22 18:29:08
Formidabel ret....................


LH  -  2013-04-01 11:59:31
Super god kyllingret,- bruge kyllingbryst, - og lidt mindre Sambal Oelek. Til 1500 gr. kyllingbryst, 3/4 ltr. fløde, brugte jeg 1 tsk. Sambal Oelek. Alle var vilde med det og ikke for stærkt til nogle.


Lis  -  2013-03-30 14:13:32
Det smager super godt, men brugte kun 1 tsk. Sambal Oelek til 1500 gr. kyllingbryst og 3/4 ltr. piskefløde og et gl. mongochutney - eller bliver det alt for stærkt. Vil lige bemærke vi kan godt lide stærk mad. Absolut ikke sidste gang jeg laver det, - alle gæster var vilde med retten.


Anita N  -  2013-02-13 00:25:11
Smager helt fantastisk


jimmy  -  2012-12-14 12:33:19
2 spsk sambal olek lyder MEGET voldsomt - er det ikke nærmere 2 tsk???


Pia  -  2012-10-21 10:43:30
En super lækker gæstemiddag, undlad ikke at komme ananas stykker i retten. MUM.


Annelise  -  2012-06-27 21:04:07
Udskift banan med bambusskud og ananas og bland evt. risene med svitsede løg og ærter, det gør retten mindre tung.


Pil  -  2012-05-24 00:54:24
Super god ret! Har brugt den i flere år (fik den da jeg havde madlavning i skolen) Jeg plejer dog ikke at putte banan i, plejer også at have kyllingen i mindre stykker og så plejer jeg også at servere retten med ris og hvidløgsflûtes :)))))


Sanne  -  2012-03-20 10:59:43
Super god ret.. Brugte kyllinge filet stegt på panden i stedet for en hel kogt kylling, det smagte virkelig godt, hvis tiden ikke er til at koge kylling. I stedet for sambal oelek brugte jeg stødt chili..og hvidløgssalt i stedet for friske hvidløg. Første gang vi prøvede retten, glæder mig til at lave den igen!


Jacob KM  -  2012-03-07 16:15:14
Fantastisk ret!


  -  2011-10-07 11:13:17
Man kan sagtens bruge kokosmælk istedet for flød, det smager bare super god! Jeg er ikke fan af flød, så har lavet med kokosmælk.


Susanne  -  2011-09-18 22:23:54
Uhm, dejligt og let at lave :-)


  -  2011-05-15 12:28:21
kan man bruge andet istedet for fløde??


Strøby Egede  -  2011-02-27 22:52:26
Jeg ville så absolut bruge kyllinge filet, synes det er uappetitligt at se på det billed med kylling med ben og blod :((


husmor89  -  2010-12-07 16:50:38
Det smager vildt godt hvis man skifter bananen ud med ananas..


Lise  -  2010-10-04 11:47:15
Kan man bruge noget andet end piskefløde?


NH  -  2010-06-11 17:59:42
Den er super lækker, og passer rigtig godt til kokoskogte jasminris (hvor man lige skal passe lidt på hvor meget vand man bruger, jeg bruger 6dl i stedet for 2, da risene ellers nærmest brænder på konstant) Uhm, nam nam...


Kamilla   -  2010-03-07 18:10:16
Kort og godt. Super ret c",)


Chris  -  2009-09-17 17:12:13
Virkelig lækker ret. Vi har puttet sød chili i, istedet for sambek olak, det var også lækkert. Og tilbehør som rosiner, kokosmel og peanuts er bare lækkert til!


Bent  -  2009-05-11 20:12:28
Man kan bruge ærter, majs og gulerodstern i stedet for peberfrugter. Det giver også gode farver. Det er en super ret !!.


  -  2009-04-20 13:33:40
jeg tænkte på kan man ikke bruge kyllingefilet i stedet for en hel kylling..


Sjokolade  -  2009-03-31 19:43:01
mums - en rigtig dejlig nem og god ret... smager vildt godt!


Allan Jørgensen  -  2009-03-14 01:52:08
Lavede denne ret for min familie og den blev virkeligt godt modtaget! lavede den med kyllinge filleter i stedet men fungede fint. Sovsen er så god at man med fordel kan tilføje lidt ekstra væde i form af fløde eller mælk


LH  -  2009-01-01 22:59:28
Absolut god og men opskrift. Jeg har brugt den flere gange til gæster, der ofte spørger efter opskriften.


Maria  -  2008-12-04 17:28:44
Retten er bare super god, bedste jeg har smagt. Man kan også bruge noget mere fløde, så kommer der mere sovs:) Men super god ret.


  -  2008-09-29 20:41:18
Den er godt nok god, undlod at putte ret meget sambal olek i, da vi har børn. Men manden elsker stærke ting, så han fik bare glasset med sambal olek, og så kunne han selv gøre den stærkere :-). Men ellers super ret, som vi helt sikkert vil prøve igen


  -  2008-09-21 15:05:17
Prøvede den igår, og smagte herligt...


Maria  -  2008-03-28 10:11:57
Skal kyllingen være stegt/kogt inden?


Dorthe  -  2008-03-10 13:25:37
Jeg fjerner altid kødet fra benene inden den kommer i ovnenen. Så er den lige til at gå til.Som June nævner er det rigtig godt med ristet kokusmel.Kan klart anbefale retten.


Christina  -  2007-09-26 14:54:36
Jeg kender opskriften i forvejen og ledte efter den, da den var blevet væk for mig. Det er en suprt lækker ret!


ida  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig ret men at lave og børnene er vilde med den, men dog lidt for sød kan jo putte minder mc. i


June  -  0000-00-00 00:00:00
UHM - lækker og nem kyllingeret. Vill sikkert også være god at variere med fx æble og ananasstykker i fadet og rosiner samt kokusmel ved serveringen.


camilla  -  0000-00-00 00:00:00
man kan også bruge kyllinge filet


Niels  -  0000-00-00 00:00:00
Den er supergod, let at lave, og kan bruges både som festret og til hverdag