Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Risotto al salto

Risotto al salto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Risotto al salto, billede 4 Risotto al salto, billede 1 Risotto al salto, billede 2 Risotto al salto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Risotto (grundopskrift):
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 80 gram.
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Yderligere:
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Oregano, tørret
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Løget pilles og skæres i fine tern. Sauteres sammen med risene i smørret 2-3 min. Imellemtiden opvarmes bouillonen. Tilsæt hvidvin og når denne er let indkogt tilsættes i korte mellemrum den varme bouillon. Risene skal hele tiden kun være lige dækket med væde. Risottoen koges uden låg yderligere 15-20 minutter ved svag varme, under stadig omrøring. På denne facon bliver den dejlig krydret og cremet. Tilsidst krydres med salt og peber. Risottoen stilles tilside 1 time.


Olien opvarmes i teflonpande. Smelt smørret heri. Rør den kolde risotto op med lidt oregano og pres risottoen ned i panden. Ved mellemvarme bages risene gyldne og sprøde. Risene vendes nu (al salto). Læg en stor tallerken over panden og vend risene rundt, så de nu lægger på tallerkenen. Lad nu risen rutsche tilbage i panden på den side hvor den ikke er bagt og bagt siden gyldenbrun og sprød.

Server med parmesan.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (36 stemmer)

Opskriften er vist 84772 gange,
og udskrevet 931 gange.


Energi:
KJ total 11024 (2624 kcal)
KJ pr. Pers. 2756 (656 kcal)
Vægt ialt 1662 gram
Vægt pr. Pers. 415 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 663 KJ (157 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 15.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2007-12-25 21:05:06
den bliver ikke cremet ved at du rører i den det bliver den fordi der er stivelse i risene og fordi man til sætter parmasan ost til sidst inden man køre den... og krydret bliver den jo kun hvis du krydrer den.