Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bønnegryde med ris

Bønnegryde med ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Brune bønner

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bønnegryde med ris, billede 4 Bønnegryde med ris, billede 1 Bønnegryde med ris, billede 2 Bønnegryde med ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Brune bønner. tørrede
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
500 gram Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2.5 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Kommen, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Bønnerne sættes i blød i rigeligt vand 10-12 timer i køleskabet. Vandet hældes fra og bønnerne koges 1 time i nyt rigeligt vand. Hæld vandet fra.

Skær løgene i halve skiver og brun dem let i olie i en gryde.

Skær peberfrugterne og champignonerne i strimler / skiver og kom det i gryden. Lad det simre 5 minutter. Tilsæt hvidløg.

Skær tomaterne i stykker, bland med kommen og bouillon, og hæld det i gryden. Lad det simre endnu 5 minutter.

Rør lidt maizenamel ud i lidt vand og jævn retten. Tilsæt til sidst bønner og rør rundt.

Pynt med finthakket persille.

Server ris til evt. naturris.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (21 stemmer)

Opskriften er vist 70455 gange,
og udskrevet 1855 gange.


Energi:
KJ total 6718 (1599 kcal)
KJ pr. Pers. 1679 (399 kcal)
Vægt ialt 1857 gram
Vægt pr. Pers. 464 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 361 KJ (86 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 14.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

sus.m  -  2008-09-22 18:47:49
Nammenam. Rigtig god og lynhurtig ret, hvis bønnerne er klar (udblødte og kogte). Der kan roligt bruges mere hvidløg. Nemt, hvis man laver mange bønner på en gang - og så fryser dem ned.


hlwa  -  0000-00-00 00:00:00
i stedet for at brune i olie kan løgene "steges" i vand, så er det helt fedtfattift


Josefine:  -  0000-00-00 00:00:00
Mmmm... lyder rigtig god ja!


jannie  -  0000-00-00 00:00:00
en rigtig god ret