Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blomkålsgryde med pølser

Blomkålsgryde med pølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet.

Indsendt :


Blomkålsgryde med pølser, billede 4 Blomkålsgryde med pølser, billede 1 Blomkålsgryde med pølser, billede 2 Blomkålsgryde med pølser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
200 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
8 Peberkorn, sorte
   
200 gram Kyllingepølse En kyllingepølse vejer ca. 45 gram
300 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
8 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Skær dem og blomkålen i mindre stykker. Læg det hele i en gryde. Hæld lidt vand ved. Drys salt på. Kog under låg i ca. 10 minutter.

Pølsen skæres i stykker og tilsættes sammen med ærterne. Kog yderligere 5 minutter. eller til grønsagerne er næsten møre.

Tilsæt tomaten skåret i kvarte og rigeligt med fint hakket persille.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (11 stemmer)

Opskriften er vist 99664 gange,
og udskrevet 3629 gange.


Energi:
KJ total 5280 (1257 kcal)
KJ pr. Pers. 1320 (314 kcal)
Vægt ialt 2600 gram
Vægt pr. Pers. 650 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 203 KJ (48 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mikkeline  -  2015-02-19 21:49:09
Jeg synes det er en rigtig god opskrift. Nem at gå til. Personligt kom jeg kun 3 dl hønsebouillon i og ikke ekstra vand. Det var rigeligt væske, når man koger med låg på gryden og skruer ned for varmen.


  -  2011-08-18 16:15:22
Jeg undrer mig også hvor hønsebouillon skal i ?? mangler der ikke ligesom noget i denne opskrift ;-)


  -  2011-07-30 23:13:03
Nu har jeg ikke så meget erfaring med kartofler, men skal man koge dem først? Eller bare gå i gang med rette, med rå kartofler :)


camilla  -  2010-06-26 13:54:00
Lyder lækkert og skal da prøves. Men hvor kommer de 3 dl. hønsebouillon ind i billedet?


Finn&Kis  -  2010-02-10 19:56:25
utrolig lækker smagfuld godt med kyllingepølse uhm.Per har ret ikke for meget væske


PN  -  2009-08-03 19:35:31
Jeg undrer mig tit over den dejlige skat's Per's billeder. I opskriften står der at man skal bruge rodselleri. Normalt gør Per sit for at vise ingredienserne på billederne - men hvor er rodsellerien på Per's billeder? Og er der nogen der har ideer til hvad man kan komme i af vegetariske ingredienser som erstatning for pølserne?


Gittan  -  2009-02-17 19:44:49
Kanon lækker ret , den er virkelig vidunderlig ...


Per  -  2009-01-10 17:49:33
Grønsagerne skal ikke dækkes med væde, kun lidt i bunden så de ikke koger tøre.


Erik Aa.  -  2007-11-20 13:38:53
Brug godt skinkekød i stedet for, eller vend kold kogt kyllingekød i retten lige før serveringen


gitte  -  2007-09-05 17:47:21
smager absulut a ingenting


  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er en mager pølse? Og skal der ikke jævnes lidt med f.eks. maizena, ellers bliver det da noget vandet pjask