Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Svinemørbradgryde

Svinemørbradgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Svinemørbradgryde, billede 4 Svinemørbradgryde, billede 1 Svinemørbradgryde, billede 2 Svinemørbradgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
250 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 laurbærblade
Timian, frisk
2 dl. Bouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
evt. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
lidt Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rens mørbraden for sener og skær den i 2-3 cm skiver, kryder med salt og peber og brun dem på panden. Tag kødet op og brun de hakkede løg sammen med porrerne i skiver. Hæld det hele i en ovnfast gryde.

Peberfrugter i tern, laurbærblade, timian, salt og peber tilsættes.

Panden koges af med bouillon og fløde og hældes ved. Læg låg på og sæt det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter.

Kom champignons i skiver på en tør pande og rist dem tørre, før olien tilsættes.

Efter 15 minutter i ovnen tilsættes champignons, og det hele smages til. Kan jævnes med maizena.

Serveres med ris.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (17 stemmer)

Opskriften er vist 137284 gange,
og udskrevet 3402 gange.


Energi:
KJ total 9667 (2301 kcal)
KJ pr. Pers. 2416 (575 kcal)
Vægt ialt 2356 gram
Vægt pr. Pers. 589 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 410 KJ (97 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Inge Olsen  -  2012-02-21 13:56:11
Jo, retten er rigtig god, men hvordan jævnes sovsen, og kan man servere broccolisalat til?


Rikke  -  2010-05-07 22:33:20
Rigtig dejlig og nem ret - med mange grøntsager i et og samme fad. Jeg bruger peberfruget i 3 faver - givet et fantastisk farvespil. Jeg har også serveret retten til gæster - som alle har været vældig begejstret. Ikke ret meget opvask efterfølgende.


Per  -  2007-02-18 09:12:21
Det er ikke nødvendigt at bruge gryde, et ildfast fad med låg kan også sagtens bruges, peberfrugterne kan også svitses på panden inde de lægges i gryden.