Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli

Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Kalveyderlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 4 Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 1 Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 2 Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Kalveyderlår
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
150 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Karry
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
   
  Krydrede ris med rosiner:
240 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 stk. Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
0.5 Stjerneanis, hele
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 spsk. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
   


Opskrift:

Begynd med at pille løgene, skræl guleroden, rodselleriskiven og æblet - og skær alle dele i tern på 1 x 1 cm.

Skær kalvekødet i tern på 2 x 2 cm, hvorefter smør og olie kommes i en tykbundet gryde og varmes op, til det er gyldent. Kom kødternene i gryden og brun dem på alle sider - krydr med salt og peber. Herefter kommes grønsagsternene i gryden, og det hele svitses i ca. 15 minutter under jævnlig omrøring.

Tilsæt karryen og lad den "riste" let. Herefter hældes ca. 4 dal vand i gryden, så indholdet lige knapt er dækket - det hele småkoger under låg i ca. ½ time, til kødet er mørt.

Lige før servering, når retten er næsten færdig, jævnes saucen med maizena rørt ud i 4 spsk. vand. Lad det hele kog videre i 3 minutter og rør så flødeosten i saucen og smag til med salt og peber.

Risen koges som angivet på emballagen sammen med de hele krydderier. De sidste 5 minutter af kogningen tilsættes rosinerne.

Broccolien deles i små buketter og koges møre i en gryde i letsaltet vand. Det tager ca. 5 minutter under låg - så er de møre, men stadig sprøde.

Server kalvekødet i den milde karrysauce og giv broccolibuketter og de krydrede ris med rosiner til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)

Opskriften er vist 40806 gange,
og udskrevet 1326 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael H. S.  -  2007-02-13 22:26:05
Det er en pragtfuld opskrift. Kødet blev mørt og sovsen smagte simpelthen rigtig godt. Brugte kun 1 løg, da mine børn ikke er begejstrede for løg. Kan anbefale at skære kødet i lidt mindre tern end 2x2 cm.