Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Skidneæg

Skidneæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Skidneæg, billede 4 Skidneæg, billede 1 Skidneæg, billede 2 Skidneæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Kog æggene til smilende æg (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person.

Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep.

Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille.

Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Skidne æg

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (36 stemmer)

Opskriften er vist 67751 gange,
og udskrevet 1117 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5828 (1387 kcal)
KJ pr. Pers. 2914 (693 kcal)
Vægt ialt 1032 gram
Vægt pr. Pers. 516 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 564 KJ (134 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Niels Henrik Jermiin Nielsen  -  2015-03-30 08:21:36
Minimælk kan også bruges - eller kaffefløde - det er jo smag og behag. Man behøver ikke bruge fiskesennep. En simpelt Arffman er også rigtig god til denne ret. Personligt bruger jeg ikke peber til retten - det gjorde de gamle bondekoner her i Vestjylland vist heller ikke. Så har man gæster, så kan man sagtens undlade det og lade det være op tilfolk selv at bruge peberbøssen. En hjemmelavet porsesnaps gør sig ganske godt hertil sammen med en øl.

  -  2014-04-18 20:00:33
Super god til påskefrokosten

sa  -  0000-00-00 00:00:00
vældig god