Coq au vin (kylling i vin)

Coq au vin (kylling i vin), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Coq au vin (kylling i vin), billede 4 Coq au vin (kylling i vin), billede 1 Coq au vin (kylling i vin), billede 2 Coq au vin (kylling i vin), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 stor poulard
20 g.smør
2 spsk.olie
 salt
 peber
2-3 fedhvidløg
 evt.2 spsk. cognac
250 g.skalotteløg
2-3 gulerødder
0.25 selleri
 lidt persille
 lidt timian
1-2 laurbærblade
4 dl.rødvin (ikke for sød)
 
250 g.champignon
 evt.1-2 spsk. hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
1 stor poulard parteres og brunes i smør og olie. Krydres med salt, peber og presset hvidløg. Kødet kan flamberes med cognac.

Herefter tilsættes de hele skalotteløg, guleroden der er skåret i tynde skiver, selleri der er skåret i terninger, samt persille, timian og laurbærblade.

Rødvinen skænkes ved, og poularden dampes mør under låg, ved svag varme ca. 30 minutter.

Ca. 10 min. inden retten er færdig, tilsættes de rensede og halverede champignoner.

Sovsen kan evt. jævnes med lidt hvedemel og farves med lidt kulør.

Tips:

Kan serveres med ris og flute


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Coq au vin

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (23 stemmer)

Opskriften er vist 51392 gange,
og udskrevet 1749 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

hlsr  -  2010-08-30 09:58:23
Rigtig god opskrift, men sørg for rigeligt med salt så smagen kommer rigtig frem!

plet  -  2010-03-11 13:36:03
der står for øvrigt også kylling i parentes i opskriften hvis nogle skulle have overset det. kom dog med en kommentar der kan anvendes i stedet for jeres ævl.

plet  -  2010-03-11 13:34:00
kan det ikke være underordnet om det hedder poulard, høne, kylling eller hvad ved jeg. jeg mener nu sagtens man kan købe en pouard, men spørg slagteren.

Kokken  -  2008-04-22 20:43:13
En god idé at riste champignons af, før de tilsættes... samt tage hanen op, mens man koger saucen ned til sidst. Så putter man den tilbage i gryden. Drysser med friskhakket persille. Man tilsætter oprindeligt perleløg - istedet for skalotteløg... PS. Helst en Bourgogne rødvin...

Brynhild  -  2008-03-10 11:31:46
Hehe.. Altså.. Enighed om hvad det er? Overvejede den.. Men kan det så ikke næsten være lige meget om man bruge en kastreret hane eller streiliseret høne? Kan man ikke bare købe en stor høne/kylling?

Peder  -  2008-03-05 17:30:10
En Poulard er en Høne som bliver steriliseret så den ikke skal bruge kræfter på at lægge æg og ikke en hane.

vagn  -  2008-03-03 10:22:21
Poulard betyder=æggestok fjernet fra hønekyll. Kapun betyder kastereret hanekyll., ingen af delene produceres idag

Per  -  2008-01-23 22:51:13
Poulard betyder kastereret hanekylling så deeet

stan  -  0000-00-00 00:00:00
Coq á Vin. Det er en Hane der skal bruges