Kyllingen deles ud i mindre stykker.
Baconet skæres i smalle strimler, der steger med de pillede skalotteløg.
Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter.
Så tilsættes de små hele rensede champignon evt. i halve eller kvarte hvis de er store, laurbærblad og timian (har du frisk bruges det) og snurrer under låg i 10 min.
Så hældes cognac og rødvin over , med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 30 min. til kyllingen er mør.
Kylling, løg og champignon løftes op.
Sovsen jævnes med en smørbolle af smør og mel som er rørt sammen, tilsæt lidt af gangen til tilpas tykkelse. Smages tilsættes creme fraiche og evt ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør.
Kylling og grønsager lægges tilbage i sovsen og serveres med kogte ris og og et drys hakket frisk persille.
Beskrivelse:
Coq au vin er en klassisk fransk opskrift med hane i rødvin.
Da haner er svære at skaffe i danmark bruges der gerne kyllinger, vælg gerne en stor kylling på 1600 gram.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(31 stemmer)
Opskriften er vist 140779 gange, og udskrevet 6362 gange.
Energi:
KJ total 16850 (4012 kcal)
KJ pr. Pers. 4212 (1003 kcal)
Vægt ialt 3337 gram
Vægt pr. Pers. 834 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 504 KJ (120 kcal) Protein 5.5 gram Fedt 5.8 gram Kulhydrat 8.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Vinni - 2012-09-26 12:46:59 Jeg kommer nogle halve champignonger i for at få smagen i sousen og så fisker jeg dem op igen og tilsætter nogle ristede før jeg server
anette - 2011-01-02 13:47:44 super god og dejlig ret..alle i familien er glade for den..
sp - 2008-09-01 10:02:35 Jeg bruger hverken creme fraiche eller fløde, da det ikke hører hjemme i denne franske ret.
- 2008-03-17 11:16:20 Hanne - Det ville være dumt at gøre da du derved mister en del af smagen i selve saucen, men ganske enig i at nyristede champignioner er bedre end triste trælse kogte af samme slags
Hanne - 2007-06-18 09:12:45 Champignion ristes og tilsættes til sidst, så er de bedst
Carsten - 0000-00-00 00:00:00 Rigtig god og enkel ret.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider