Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tournedos bearnaise

Tournedos bearnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Tournedos bearnaise, billede 4 Tournedos bearnaise, billede 1 Tournedos bearnaise, billede 2 Tournedos bearnaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 gram Oksemørbrad, afpudset
1 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Bearnaisesauce:
0.25 dl. Bearnaiseessens
0.25 dl. Estragoneddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  nogle få blade estragon
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
0.5 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
250 gram Kartoffel. pommes frites. friturestegte
100 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   


Opskrift:

Begynd med saucen da den tager længst tid.

Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.

Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning.

Smag sovsen til med estragoneddike, salt og peber.

Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille.


Bank bøfferne let med hånden og ombind hver bøf med 1 skive bacon, brug evt. en tandstikker.

Gnid en tykbundet pande med olie, og opvarm den. Aftør bøfferne med køkkenrulle. Vend bøfferne hastigt på en glohed pande og tag dem af panden. Aftør panden med køkkenrulle.

Brun smørret og steg bøfferne 2½ - 4 min. på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor rødt man ønsker kødet. Drys salt og peber på under stegningen.

Anret bøfferne på et varmt fad, og hæld stegeskyen over. Server straks med f.eks. pommes frites, ærter og bearnaisesovs.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (69 stemmer)

Opskriften er vist 179412 gange,
og udskrevet 3541 gange.


Energi:
KJ total 10378 (2471 kcal)
KJ pr. Pers. 10378 (2471 kcal)
Vægt ialt 810 gram
Vægt pr. Pers. 810 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1281 KJ (305 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 24.2 gram
Kulhydrat 15.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

eik  -  2014-11-16 19:04:08
ik så ringe enda. Har givet et 10 tal. Den var fin med ovnbagte kartofler, flyte, grønne bønner, whiskysauce og hvidløgssmør


  -  2012-12-31 18:47:01
Det er alt for meget estragoneddike til bearnaise sovsen. Nøjes med 10 ml (0,1 dl) til at starte med, og smag så til bagefter.


Carsten  -  2010-06-24 18:47:05
Alt andet lige så er tilbehøret jo klassisk som her. Sådan skal det være til denne ret. Fint med andre forslag, men så bliver det jo ikke en tournedos bearnaise. Fritterne kunne jo være hjemmelavet, ærterne friske og saucen selvfølgelig også selvlavet. God sommer til alle.....


Soc  -  2009-10-27 00:39:24
Det er edderdulme synd at servere en lækker tournedous af oksemørbrad og hjemmelavet bearnaise med frostposefritter og ærter...


Per  -  2009-03-25 14:44:13
Der findes jo mange muligheder for at variere tilbehøret, her har vi valgt det traditionelle tilbehør til en tournedos bernaise, og det vigtigste for mig ved opskriften her er selve tournedosen. Men jeg syntes det er ok at kommentere med andet tilbehør, kom gerne med flere.


Hobby-kokken  -  2009-03-22 15:07:46
Hej Per God opskrift, men blev skuffet over at se hvad du har brugt som tilbehør ! Det er vel ikke en pizzaria bestilling ? Mener bare at når man bruger noget så godt som Okse-Mørbrad, så gælder det om ligeledes at have lækkert tilbehør ! Jeg ville feks lave bagte rodfrugter i fad (el. evt. hasselbagte kartofler) og en lækker rustik salat til ! Sovsen kunne også let skiftes ud med evt. rødvinssauce , paprikasauce etc undskyld men kunne ikke lade være med at kommenterer med venlig hilsen hobby-kokken


Per  -  2009-03-09 08:06:39
Bearnaisesovsen skal helst dobles op, ellers er den meget svær at lave pga. portionsstørelsen.


BetinaD  -  2008-12-05 11:43:39
Lyder som en rigtig god stegemetode, da de oftest bliver brankede udenpå og rå indeni. Den skal jeg prøve i aften !!