Jordbærtærte fra bageren

Jordbærtærte fra bageren, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordbærtærte fra bageren, billede 4 Jordbærtærte fra bageren, billede 1 Jordbærtærte fra bageren, billede 2 Jordbærtærte fra bageren, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
1.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

35 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Creme:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
0.5 dl. Jordbærsaft. sød. koncentreret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
Opskrift:
Slå æggene ud i en skål og kom flormelis og koldt vand i. Pisk til det er hvidt. Sigt melet med kartoffelmel og bagepulver i en anden skål. Beklæd en springform ca. 26 cm. med bagepapir. Rør æggemassen i melet og hæld det i formen og bag i 9 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Smelt chokolade over vandbad og pensl den over den afkølede kagebund.

Til cremen piskes æg og sukker sammen. Kom maizena, mælk og vanilie i og varm langsomt op under omrøring til den tykner. Afkøles.

Den afkølede creme fordeles oven på chokoladen og de halverede jordbær lægges pænt oven på cremen.

Husblassen udblødes i vand og smeltes i saften, som pensles over kagen og afkøles.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 156419 gange,
og udskrevet 3363 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8055 (1917 kcal)
KJ pr. Pers. 1006 (239 kcal)
Vægt ialt 1269 gram
Vægt pr. Pers. 158 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 634 KJ (151 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 22.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-22 12:27:41
i stedet for at lave gele med husblas, så køb et glas ribsgelé -gerne den billigste - varm 4-5 spsk ribsgelé i en gryde eller micro ovn indtil den er smeltet og rygende varm og hæld den over jordbærrene. Den stivner straks.

  -   2015-06-18 15:23:49
Kan bunden fryset

  -   2011-01-20 18:03:10
Super lækker kage! Er lige blevet færdig. Det bliver godt med kage til håndboldkampen i aften :-)

  -   2010-07-01 13:39:03
jeg bruger bund, opskriften til næsten alle mine kage-tærter .... og problet med at få hus-blas til at hænge fast ...der bruger jeg "melatin geleringspulver i stedetfor ... så kan man også bruge saften fra Eks. fersken eller pærer på dåse :)

  -   2009-09-09 23:12:44
Hej. Det har vi gjort det med husblad i gryde. Det virkede super, det eneste problem var hvordan vi penslede det ovenpå. Super lækker kage! :)

  -   2009-07-16 15:08:41
Du kan jo nøjes med æggeblommen, men du kan også piske et æg sammen med en gaffel og så dele det

  -   2007-11-16 13:45:26
Hvordan tager du ½ æg? (kun hviden / kun blommen / ½ hvide+½ blomme)

  -   2007-06-25 21:37:21
Vil du have husblad i gryde med saften, så det smeltes?