Djuvec fra Jugoslavien
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak Oprindelsesland : Jugoslavien Indsendt : Red : |
|
|
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver.
Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem og tomaterne i skiver.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Steg løg og knust eller finthakket hvidløg klare i 2 spsk. af olien. Tag løgene op. Kom yderligere 1 spsk. olie på panden og brun kødet ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Krydr kødet med salt, peber og paprika. Kog panden af med bouillon. Kom halvdelen af løgene i bunden af en stor ildfast gryde, kom kartoffelskiverne ovenpå og derefter den grønne peber. Læg halvdelen af tomatskiverne på, krydr med salt, peber og timian og kom resten af løgene og tomaterne på. Fordel kødskiverne ovenpå grøntsagerne og hæld bouillonen over. Bring grydens indhold i kog og sæt derefter gryden med tætsluttende låg i en 200 grader C varm ovn i ca. 40 min. Tag låget af og lad retten mørne yderligere 10 minutter. Tips: Server retten direkte fra gryden med groft brød og grøn salat til. Retten kan også koges færdig på kogeplade, beregn da ca. 40 minutter kogetid i alt. Skiver af svine- eller oksekød kan erstatte lammekødet. Kan fryses. |
|
Opskriften er vist 25456 gange,
og udskrevet 451 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Maja - 2011-10-08 21:53:00 Prøv at putte gulerødder og squash i, det smager også godt hvis man elsker grøntsager. Det kan helt klart anbefales at skifte boullion ud med ca 2-3 tsk. Vegeta efter smag og behag. LR - 2005-01-01 01:01:01 det må være en lokal udgave af djuvec, da det er en vegetar ret af ris, tomater og peberfrugter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne