Djuvec fra Jugoslavien

Djuvec fra Jugoslavien, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak

Oprindelsesland : Jugoslavien

JugoslavienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.lammekød i skiver (fra kølle, bov eller ryg)
5-6 løg
2 fedhvidløg
3 spsk.(oliven)olie
 salt
 peber
1 tsk.paprika
1 kvisttimian eller 1 tsk. tørret
5-6 storekartofler
2 storegrønne pebre
8 tomater (ca. 1 kg.)
0.5 dl.bouillon
 
Opskrift:
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem og tomaterne i skiver. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.

Steg løg og knust eller finthakket hvidløg klare i 2 spsk. af olien. Tag løgene op. Kom yderligere 1 spsk. olie på panden og brun kødet ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Krydr kødet med salt, peber og paprika.

Kog panden af med bouillon.

Kom halvdelen af løgene i bunden af en stor ildfast gryde, kom kartoffelskiverne ovenpå og derefter den grønne peber. Læg halvdelen af tomatskiverne på, krydr med salt, peber og timian og kom resten af løgene og tomaterne på. Fordel kødskiverne ovenpå grøntsagerne og hæld bouillonen over.

Bring grydens indhold i kog og sæt derefter gryden med tætsluttende låg i en 200 grader C varm ovn i ca. 40 min. Tag låget af og lad retten mørne yderligere 10 minutter.

Tips:

Server retten direkte fra gryden med groft brød og grøn salat til. Retten kan også koges færdig på kogeplade, beregn da ca. 40 minutter kogetid i alt. Skiver af svine- eller oksekød kan erstatte lammekødet.

Kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 25456 gange,
og udskrevet 451 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-08 21:53:00
Prøv at putte gulerødder og squash i, det smager også godt hvis man elsker grøntsager. Det kan helt klart anbefales at skifte boullion ud med ca 2-3 tsk. Vegeta efter smag og behag.

  -   2005-01-01 01:01:01
det må være en lokal udgave af djuvec, da det er en vegetar ret af ris, tomater og peberfrugter