Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Farstærte med græsk agurkesalat og ovnstegte kartofler

Farstærte med græsk agurkesalat og ovnstegte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Farstærte med græsk agurkesalat og ovnstegte kartofler, billede 4 Farstærte med græsk agurkesalat og ovnstegte kartofler, billede 1 Farstærte med græsk agurkesalat og ovnstegte kartofler, billede 2 Farstærte med græsk agurkesalat og ovnstegte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1.5 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
1.5 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
   
  Græsk agurkesalat:
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
lidt Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:
Det hakkede kød røres med finthakket løg, presset hvidløg, grovhakket basilikum og persille. Farsen krydres og lægges i et smurt tærtefad ca. 27 cm. i diameter og bages ved 200 grader C. alm. ovn i 25 minutter.

Tages ud af ovnen og saften fra en citron presses ud over pandekagen, som stilles i ovnen igen yderligere 15 minutter.

Et par timer før, (evt. om morgenen) tilberedelsen af tzatzikien sættes yoghurten til afdrypning i et kaffefilter.

røres godt med hvidløg, lidt fløde, peber og salt . Agurken skæres i fine skiver eller rives groft og blandes med dressingen.

De store kartofler skæres i både, krydres med salt og peber og steger sammen med pandekagen i ovnen en 40 min.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (15 stemmer)

Opskriften er vist 79135 gange,
og udskrevet 3869 gange.
Energi:
KJ total 10088 (2401 kcal)
KJ pr. Pers. 2522 (600 kcal)
Vægt ialt 2306 gram
Vægt pr. Pers. 576 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 437 KJ (104 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Erik andersen  -  2018-06-05 14:26:20
Super opskrift. Jeg ændrede lidt for jeg lavede agurkesalat med eddike i stedet for græsk agurkesalat. Og til pandekagen brugte jeg rigtig pandekagedejg. Hjemmelavet. Og lammekød med salvie og løvstikke. Langtidsstegt. Lækkert. Tak for en rigtig god opskrift

Strup  -  2016-07-14 13:42:41
Skal der ikke olie ved kartoflerne?

Ida  -  2012-01-02 13:56:25
Det lyder rigtig lækkert! Tror jeg vil prøve at lave den en af de nærmeste dage.. og super god ide med fetaosten! :P

Marianne  -  2011-09-26 12:25:28
rigtig god opskrift som man selv kan variere, jeg smuldrede lidt fetaost, samt oregano i også godt

Lars Clement  -  2011-03-28 21:20:39
Den er god !Kan godt tåle ekstra krydderi af det hele