Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pebersteaks

Pebersteaks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Pebersteaks, billede 4 Pebersteaks, billede 1 Pebersteaks, billede 2 Pebersteaks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 bagkartofler
 
 Tilbehør:
100 g.små skalotteløg
 Porretop det grønne
0.25 Rød peberfrugt
100 g.Kantareller
1 tomat
 
 Steaks:
600 g.oksemørbrad
 Knust sort peber
 Salt
1 spsk.Olie
 
 Pebersovs:
25 g. smør
1 tsk.Knust sort peber
1 dl.Piskefløde
1 dl.Creme fraiche 38%
1 dl.Cognac
 salt
 
Opskrift:
Start med at skylle bagekartoflerne, pak dem i staniol og sæt dem i en 200 grader C. varm alm. Ovn, de skal bage 1½-2 timer alt efter størrelse.


Tilbehør:
Skalotteløg pilles og koges halvmøre i rigeligt letsaltet vand, groft snittet porretop og peberfrugt ringe gives et opkog med løgene til slut. Tages op og sættes til side.
Kantareller børstes rene for jord Tomat skæres i både.


Skær 2 store steaks ud af mørbraden eller bestil ved slagteren. Drys steaksene med rigeligt knust sort peber og krydr med salt.

Steaksene brunes 2 minutter på hver side på brandvarm pande i olie Skru ned for varmen stadig god varme og steg yderligere 4-5 minutter på hver side.

Lige før steaksene er færdige kommes 25 gram smør på panden. Steaksene tages af og hviler indtil servering.

Pebersauce:
Knust sort peber kommes på panden som koges af med piskefløde, creme fraiche og cognac. Smages til.

Tilbehør fortsat:
På en anden pande smeltes smør og skalotteløg evt, delt i halve og kantareller kommes på og ristes godt, til slut tilsættes tomatbåde, porretop og peberfrugtstrimler, de skal lige varmes med.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 9905 gange,
og udskrevet 133 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu