Langtidsstegt oksefilet
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kødet med salt og peber.
Brun den godt på alle sider i en pande i lidt smør eller olie.
Læg den i en bradepande og sæt den i ovnen ved 120 grader C. alm. ovn.
Steg fileten ca. 45 minutter, afhængig af hvor rødt kødet skal være.
Bruges der stegetermometer skal centrumstemperaturen være: 55-60 grader for rød 60-64 for rosa 65-68 for gennemstegt Stegen skal stå lidt og trække inden der skæres af den. Tips: En stor oksefilet, som ikke kan være på panden brunes først i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 187740 gange,
og udskrevet 2667 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (70 stemmer) |
|
Kommentarer boss - 2021-05-15 13:07:24 langtidsstegt er 4-5 tim. ved 60 grader. Stegen må ikke overstige 59 grader. Trine - 2016-11-07 18:16:41 Det her har INTET med langtidsstegning at gøre - og jeg vil end ikke forsøge mig ved den temp. og den angivne tid - det kan simpelthen ikke lade sig gøre. anonym - 2015-09-24 15:43:05 Langtidsstegt eller ej, kødet bliver fantastisk lækkert og mørt. Virkelig god opskrift, tak for den :-) anonym - 2013-02-16 19:27:23 Langtidsstegt min bare!!! Kim F. Petersen - 2010-12-31 13:52:04 Madlavning og tid er relativt, som Einstein sikkert også har sagt på et tidspunkt. 45 minutter for en oksefilet på 750 gram er virkelig "lang stegetid", da man kan lave den på kun 20 min. i vægt 500-1000 gram, elt efter fedtlagets tykkelse. Steget i ovn: gives et "knald" på 225 grader i 10. min midt i ovenen og derpå 200 grader i 10-15 min, nederst. Pakkes ind i folie og viskestykker og trækker til kernetemperaturen er 55-65, ca 20-30 min. Cirka ligesom roastbeef :) Per - 2010-11-27 16:56:54 For det første så skulle fileten have 15 minutter mere her, altså en god time. Derudover mener jeg det er kaldes for langtidsstegning når temperaturen er under 150 grader C, og her er temperaturen nede på 120 grader C. Stegen skal have ca. det dobbelte af normalt ved 200 grader så det er i hvert fald længere end normalt. anonym - 2009-10-30 19:44:50 Opskriften holder ikke en meter. Køen brøler stadig efter tre kvarter ved så lav temp. anonym - 2009-04-05 12:52:25 langtidstegt er ved 90- 120 Grader Mr. Longtime - 2005-01-01 01:01:01 Helt enig! Langtidsstegning er da nærmere hele dagen i flere timer ved 50-60 grader. Det er en OM'er Dennis - 2005-01-01 01:01:01 45 min er IKKE langtidsstegning!! Kongen - 2005-01-01 01:01:01 Hvad er det lige der gør det til langtidsstegt? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne