Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Langtidsstegt oksefilet

Langtidsstegt oksefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Langtidsstegt oksefilet, billede 4 Langtidsstegt oksefilet, billede 1 Langtidsstegt oksefilet, billede 2 Langtidsstegt oksefilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksefilet, afpudset
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Gnid kødet med salt og peber. Brun den godt på alle sider i en pande i lidt smør eller olie. Læg den i en bradepande og sæt den i ovnen ved 120 grader C. alm. ovn. Steg fileten ca. 45 minutter, afhængig af hvor rødt kødet skal være.

Bruges der stegetermometer skal centrumstemperaturen være:
55-60 grader for rød
60-64 for rosa
65-68 for gennemstegt

Stegen skal stå lidt og trække inden der skæres af den.

Tips:

En stor oksefilet, som ikke kan være på panden brunes først i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (69 stemmer)

Opskriften er vist 166854 gange,
og udskrevet 2395 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4669 (1111 kcal)
KJ pr. Pers. 1167 (277 kcal)
Vægt ialt 766 gram
Vægt pr. Pers. 191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 609 KJ (145 kcal)
Protein 21.9 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Trine  -  2016-11-07 18:16:41
Det her har INTET med langtidsstegning at gøre - og jeg vil end ikke forsøge mig ved den temp. og den angivne tid - det kan simpelthen ikke lade sig gøre.

  -  2015-09-24 15:43:05
Langtidsstegt eller ej, kødet bliver fantastisk lækkert og mørt. Virkelig god opskrift, tak for den :-)

  -  2013-02-16 19:27:23
Langtidsstegt min bare!!!

Kim F. Petersen  -  2010-12-31 13:52:04
Madlavning og tid er relativt, som Einstein sikkert også har sagt på et tidspunkt. 45 minutter for en oksefilet på 750 gram er virkelig "lang stegetid", da man kan lave den på kun 20 min. i vægt 500-1000 gram, elt efter fedtlagets tykkelse. Steget i ovn: gives et "knald" på 225 grader i 10. min midt i ovenen og derpå 200 grader i 10-15 min, nederst. Pakkes ind i folie og viskestykker og trækker til kernetemperaturen er 55-65, ca 20-30 min. Cirka ligesom roastbeef :)

Per  -  2010-11-27 16:56:54
For det første så skulle fileten have 15 minutter mere her, altså en god time. Derudover mener jeg det er kaldes for langtidsstegning når temperaturen er under 150 grader C, og her er temperaturen nede på 120 grader C. Stegen skal have ca. det dobbelte af normalt ved 200 grader så det er i hvert fald længere end normalt.

  -  2009-10-30 19:44:50
Opskriften holder ikke en meter. Køen brøler stadig efter tre kvarter ved så lav temp.

  -  2009-04-05 12:52:25
langtidstegt er ved 90- 120 Grader

Mr. Longtime  -  0000-00-00 00:00:00
Helt enig! Langtidsstegning er da nærmere hele dagen i flere timer ved 50-60 grader. Det er en OM'er

Dennis  -  0000-00-00 00:00:00
45 min er IKKE langtidsstegning!!

Kongen  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er det lige der gør det til langtidsstegt?