Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Andebryst

Andebryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : NEK

Indsendt :


Andebryst, billede 4 Andebryst, billede 1 Andebryst, billede 2 Andebryst, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Andebryst a ca. 300 g 1 andebryst beregner vi til 300 g.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:
Rids andebrystet og gnid det med salt. Opvarm ovnen til 210 grader C. alm. ovn.

Varm olien op på en pande og brun skindsiden på andebrystet til det er gylden, sæt herefter andebrystet i den varme ovn i et ovnfast fad i 20 min, herefter tages det ud og hviler i 20 min med den tykke ende op så blodet vil trække mod den tynde ende.

Andebrystet skæres i tyndeskiver fladt (som man skærer en røget laks)

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (202 stemmer)

Opskriften er vist 370343 gange,
og udskrevet 11484 gange.
Energi:
KJ total 3500 (833 kcal)
KJ pr. Pers. 1166 (277 kcal)
Vægt ialt 614 gram
Vægt pr. Pers. 204 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 570 KJ (135 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

pia oesten  -  2013-01-08 11:36:55
Jeg proevede som Ruth ,og som Bjarne osse gjorde,det blev vildt godt kan anbefales ,og denneher er alttsaa osse god ,forskellige men gode :))

lucas  -  2012-12-24 17:43:02
nu det snart tid til ande bryst og jule gaver med far bedstefar og bedstemor

Line, Kbh  -  2010-02-21 16:23:07
Olien kan undlades. Anden ligges på en kold pande, og på den måde vil anden når panden er varm, blive stegt i sit eget fedt.

duffy  -  2009-10-02 23:20:47
Til kristaogsvend: Nej, du må under ingen omstændigheder nøjes med at brune. Steg brystet helt færdigt med det samme, og lun det evt. senere. Der er alt for stor risiko for bakterievækst, hvis du lader det stå en dag, før du steger det færdigt.

jørgen  -  2008-12-24 09:34:26
kernetemperaturen i andebryst? 75 grader

Anita  -  2008-12-23 21:23:21
Hej hvad er kernetemperaturen i andebryst?

kristaogsvend  -  2008-12-02 11:48:35
Er der nogen der ved, om jeg kan brune andebryst på panden om formiddagen og først stege den færdig i ovn, før retten serveres om aftenen.Hilsen Krista

jesper  -  2008-10-30 13:38:46
selv en ungkarl kan lave dette måltid

Else  -  2008-09-04 16:43:47
prøv også at tilberede den på kuglegrill uhm---

Bjarne 10/11/07  -  2007-11-10 19:35:50
Og det blev rigtig godt!

Bjarne 10/11/07  -  2007-11-10 19:33:05
Jeg gjorde som 'Ruth'. Uden at forstege lagde jeg de ridsede og krydrede andebryster ovenpå æbler og svesker. 190 grader i ca en time.

nipkin  -  2007-11-09 12:59:01
steg den med knuste grønne madagaskarpeberfrugter fra dåse. Brug også disse til sovsen med lidt rødvin

Ruth  -  2007-03-19 01:57:04
Det er bedst i almindelig ovn. Jeg steger dem gerne ved 190 gr i ca 50 min. Synes de bliver mere saftige så. Jeg hælder også lidt vand ved og lidt svesker og æbler, så der er lidt at lave "rigtig" sovs af

Valina  -  0000-00-00 00:00:00
Er det så i varmlufts eller almindelig ovn?

3b  -  0000-00-00 00:00:00
ja det skal være med skindsiden op

Nina  -  0000-00-00 00:00:00
Når man putter dem i ovnen, skal det så være med skindsiden op? Jeg er ikke husmor kan i nok høre ;o)

Nina  -  0000-00-00 00:00:00
Når man putter dem i ovnen, skal det så være med skindsiden op? Jeg er ikke husmor kan i nok høre ;o)

  -  0000-00-00 00:00:00
give

Tonny  -  0000-00-00 00:00:00
Har også prøvet at stege uden olie og jeg kan kun give de to andre ret, anden bliver sprød og sovsen kom til at smage rigtig godt

vibeke  -  0000-00-00 00:00:00
Lad vær med at brug olie. Jeg vendte andebrystet ned af, der er jo masser af fedt også blev brystet rigtig dejligt. Faktisk en god måde at lave "andesteg" på. Jeg lavede dejlig brunsovs af andebollion

flo  -  0000-00-00 00:00:00
man skal ikke komme olie på panden, men starte med skindsiden nedad start med en kold pande så bliver skindet mest sprød

  -  0000-00-00 00:00:00
Nem gæstemad der kan gøres klar dagen før, så man kun skal ovnstege andebrystet