Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Indisk gryderet

Indisk gryderet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunsmåkød - Kalkuntern

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :


Indisk gryderet, billede 4 Indisk gryderet, billede 1 Indisk gryderet, billede 2 Indisk gryderet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkuntern
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 cm. Ingefær, frisk
3 tsk. Spidskommen, stødt
2 spsk. Karry, stærk
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skær kalkunkødet i store tern Løg og hvidløg renses og hakkes fint Ingefæren renses og rives eller skæres i fine strimler.

Varm olien i en stor gryde, brun kødet og tag det op af gryden.

Løg, hvidløg og ingefær ristes til løget er let gyldent Krydderierne tilsættes og ristes let Læg kødet tilbage i gryden med evt. væde og tilsæt ca. en halv liter vand Læg låg på gryden og lad retten simre i 30 min.

Hæld væden fra tomaterne og kom dem i retten Retten simrer nu yderligere 30 min. Yoghurten tilsættes.

Serveres med løse ris og grovbrød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (65 stemmer)

Opskriften er vist 120502 gange,
og udskrevet 3447 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5936 (1413 kcal)
KJ pr. Pers. 1484 (353 kcal)
Vægt ialt 2152 gram
Vægt pr. Pers. 538 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 275 KJ (65 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 2.4 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bengtson  -  2009-02-09 17:37:17
Istedet for almindelig karry, brug gurkemaje, Stødt koriander og lidt garam masala. Prøv også med ca 2 dl. kokosmælk. Det gør retten MEGET bedre

Lisbet  -  2008-10-04 18:45:37
Jeg synes, at der er for meget væde i retten. Næste gang vil jeg prøve med det halve

Kirsten  -  2008-08-27 20:04:31
Super opskrift. Idet jeg var udgået for karry, brugte jeg istedet rigeligt med stdt. koriander, cayennepeber og lidt gurkemaje(mest for farvens skyld) og ekstra af spidskommen. Derudover kom jeg en snittet Squash i for at få ekstra grønt ligesom jeg brugte friske tomater i både (med skræl). Det grønne fra squashen og det røde fra tomaterne er indbydende ud. Og det smagte himmelsk.

cille  -  0000-00-00 00:00:00
det er rigtig lækkert hvis man bruger friske flåede tomater. Dvs. man skolder friske tomater i kogende vand og flår dem og koger dem med.

Karina  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en rigtig lækker ret, kom evt. fersken,squash,aubergine i.

mona  -  0000-00-00 00:00:00
også god hvis man koger 4 dl ris med i retten+1/2 l vand ekstra.