Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brunkage

Brunkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 300 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : milla

Indsendt :


Brunkage, billede 4 Brunkage, billede 1 Brunkage, billede 2 Brunkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
125 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
7 gram Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
25 gram Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
35 gram Kardemomme, stødt
15 gram Potaske
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Appelsiner, skallen heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Smør, suker og sirup opvarmes langsomt til kogepunktet. Gryden flyttes over på køkkenbordet og krydderier, grofthakkede mandler, finthakket appelsinskal og potaske opløst i lidt varmt vand røres i. Når alt dette er blevet lunkent, røres mel i.

Når dejen er afkølet formes den til pølser af passende tykkelse. Disse pakkes enkeltvis i stanniol og fryses til næste dag gerne længere. Pølserne tages direkte fra fryseren og skæres i papirtynde skiver.

De bages øverst i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 5-6 minutter. Først når kagerne er helt kolde lægges de i en lufttæt dåse.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (77 stemmer)

Opskriften er vist 140459 gange,
og udskrevet 2842 gange.


Energi:
KJ total 43472 (10350 kcal)
KJ pr. stk. 144 (34 kcal)
Vægt ialt 2457 gram
Vægt pr. stk. 8 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1769 KJ (421 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 58.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bettina  -  2015-12-14 16:09:00
Jeg syntes at de er helt fine, smager lidt for meget kardemomme i opskriften, så skift noget af det ud med kanel :)


  -  2013-12-28 17:35:06
Prøv hjortaksalt hvis ikke i kan finde potaske, det Findes i Alle supermarkeder


Bolette  -  2012-12-14 11:56:46
Mega Mega dårlig ide at tag staniol om pølserne....med mindre at du har en time til at pille det af igen.!!! :0(


  -  2011-12-04 10:02:56
Det er irriterende at krydderiangivelserne er i gram!


Dennis   -  2011-11-26 17:33:34
Dobbelt op i kanel.. :) gode og nemme kager.


Charlotte Andersen  -  2010-12-21 13:04:57
Hei! Jeg bor i Norge og kan ikke finne potaske noen steder. Er det noe annet man kan bruke istedet? Natron, bakepulver?


Gitte  -  2009-12-16 11:33:19
Knap så meget kardemomme som i opskriften så er de super


T.K.  -  2008-12-20 12:07:48
Kan ikke lide dem med appelsin skal i.....Men ellers OK!


Nelli   -  2008-12-07 15:16:46
heej - skal der sirup i ?


Michael  -  2008-12-03 17:46:50
Jeg lavede disse kager sidste weekend og må indrømme at jeg blev slemt skuffet. Den angivede mængde af krydderier er meget ubalanceret. Jeg mener at kagerne smager ALT ALT for meget af nelliker og ikke mindst kardemomme. Hvis nogen alligevel vil prøve opskriften så lav 1/4 portion da det er lidt surt at stå med 300 kager man ikke kan lide...


Jane  -  2007-09-26 20:26:40
De er meget lækre og sprøde jeg elsker dem :P


  -  0000-00-00 00:00:00
Potaske er et hævemiddel der gør brunkagerne sprøde. Det hedder også kaliumcarbonat.


Børge  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er potaske??


lb  -  0000-00-00 00:00:00
de er bare så lækre