|
5-6 | stk. | tørret mandarinskal5-6 stk. tørret mandarinskal | i | | sød appelsini sød appelsin | 700 | g. | oksekød, culotte, filet eller inderlår, pudset700 g. oksekød, culotte, filet eller inderlår, pudset | 4 | spsk. | jordnødde- eller majsolie4 spsk. jordnødde- eller majsolie | 2.5 | cm. | frisk ingefærrod, skrællet og snittet i silketråde 2.5 cm. frisk ingefærrod, skrællet og snittet i silketråde | 6 | | forårsløg, snittet i stykker à 5 cm, hvide og grønne dele for sig6 forårsløg, snittet i stykker à 5 cm, hvide og grønne dele for sig | 1 | spsk. | shaoxingvin eller mellemtør sherry1 spsk. shaoxingvin eller mellemtør sherry | 2-3 | spsk. | chillisauce2-3 spsk. chillisauce | | | | | | Marinaden: Marinaden: | 0.75 | tsk. | salt0.75 tsk. salt | 1 | tsk. | sukker1 tsk. sukker | 2 | tsk. | tynd soyasauce2 tsk. tynd soyasauce | 2 | tsk. | tyk soyasauce2 tsk. tyk soyasauce | 2 | tsk. | shaoxingvin eller mellemtør sherry2 tsk. shaoxingvin eller mellemtør sherry | 1.5 | tsk. | kartoffelmel1.5 tsk. kartoffelmel | 2 | spsk. | vand2 spsk. vand | 1 | | tørret rød chilli, uden kerner og hakket1 tørret rød chilli, uden kerner og hakket | 1 | spsk. | stærk chilliolie1 spsk. stærk chilliolie | | | | | | Saucen: Saucen: | 0.5 | tsk. | kartoffelmel0.5 tsk. kartoffelmel | 2 | spsk. | vand eller klar suppe2 spsk. vand eller klar suppe | 1 | spsk. | tyk soyasauce1 spsk. tyk soyasauce | | | |
| |
Opblød mandarinskallen i koldt vand i ca. 2 timer eller til den er blød. Si den, og snit den i strimler à 5 mm.
Skær appelsinskrællen af på langs, blancher den i kogende
vand i 5 minutter, det fjerner dens bitre smag. Si den og skyl den
i koldt vand. Snit den i strimler som mandarinskallen.
Skær kødet i tykke skiver, Ca. 2,5x4 cm, og læg det i en skål.
Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt vandet, i spsk ad gangen, og rør samme vej til alt er absorberet. Bland den hakkede chilli i og lad det marinere i 30-60 minutter. Bland den stærke chilliolie i.
Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt olien, og slyng den rundt. Tilsæt ingefær, rør, tilsæt så det hvide forårsløg, og lad det syde. Tilsæt mandarin- og appelsinskal, og steg det et par sekunder. Kom kødet i og skub og vend med wokske eller spatel 1-2 minutter, eller til det er meget varmt. Hæld vinen i langs wok'ens sider, fortsæt at røre. Tilsæt, når det holder op at syde, chillisaucen. Læg låg på, dæmp varmen og lad det koge i 2 minutter, så mandarinskallens aroma kan gennemtrænge kødet.
Tilbered saucen: bland kartoffelmel, vand eller suppe og
soyasauce.
Dryp saucen i wok'en og rør mens saucen jævner. Tilsæt det
grønne forårsløg og rør. Anret det på et varmt fad. Server straks.
|