Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksekød med tørret mandarinskal

Oksekød med tørret mandarinskal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :



Ingredienser:
5-6 stk.tørret mandarinskal
i sød appelsin
700 g.oksekød, culotte, filet eller inderlår, pudset
4 spsk.jordnødde- eller majsolie
2.5 cm.frisk ingefærrod, skrællet og snittet i silketråde
6 forårsløg, snittet i stykker à 5 cm, hvide og grønne dele for sig
1 spsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
2-3 spsk.chillisauce
 
 Marinaden:
0.75 tsk.salt
1 tsk.sukker
2 tsk.tynd soyasauce
2 tsk.tyk soyasauce
2 tsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
1.5 tsk.kartoffelmel
2 spsk.vand
1 tørret rød chilli, uden kerner og hakket
1 spsk.stærk chilliolie
 
 Saucen:
0.5 tsk.kartoffelmel
2 spsk.vand eller klar suppe
1 spsk.tyk soyasauce
 
Opskrift:
Opblød mandarinskallen i koldt vand i ca. 2 timer eller til den er blød. Si den, og snit den i strimler à 5 mm.

Skær appelsinskrællen af på langs, blancher den i kogende vand i 5 minutter, det fjerner dens bitre smag. Si den og skyl den i koldt vand. Snit den i strimler som mandarinskallen.

Skær kødet i tykke skiver, Ca. 2,5x4 cm, og læg det i en skål.

Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt vandet, i spsk ad gangen, og rør samme vej til alt er absorberet. Bland den hakkede chilli i og lad det marinere i 30-60 minutter. Bland den stærke chilliolie i.

Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt olien, og slyng den rundt. Tilsæt ingefær, rør, tilsæt så det hvide forårsløg, og lad det syde. Tilsæt mandarin- og appelsinskal, og steg det et par sekunder. Kom kødet i og skub og vend med wokske eller spatel 1-2 minutter, eller til det er meget varmt. Hæld vinen i langs wok'ens sider, fortsæt at røre. Tilsæt, når det holder op at syde, chillisaucen. Læg låg på, dæmp varmen og lad det koge i 2 minutter, så mandarinskallens aroma kan gennemtrænge kødet.

Tilbered saucen: bland kartoffelmel, vand eller suppe og soyasauce.

Dryp saucen i wok'en og rør mens saucen jævner. Tilsæt det grønne forårsløg og rør. Anret det på et varmt fad. Server straks.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9527 gange,
og udskrevet 127 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu