Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Kalkun Gryde

Kalkun Gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :


Kalkun Gryde, billede 4 Kalkun Gryde, billede 1 Kalkun Gryde, billede 2 Kalkun Gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
   
3 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Marinade
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Karry
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Kog risen med 5 dl. vand, i 20 min. på lavt blus og med låg, dette kan med fordel gøres dagen får, og køl så risene af.


Lav en marinade, bestående af olie, presset hvidløg, karry, salt og peber. Kom det strimlet kalkunkød i og stil det koldt i min. 1 time.

Vask og rens peber frugten og skær den i tern. Hæld væden fra Annanas og skær dem i tern.

Varm din Work godt op, og hæld kalkunkødet i sammen med marinaden.

Når kødet er stegt ( tager kun ca. 5 min ) lader du peberet svitse med, og kort efter risen. Risen må gerne stege hårdt med i nogle min. før du til sidst kommer annanas tern i.

Retten steges færdig i et par min. og serveres med Tazikki eller blot en let salat.

Ønskes retten stærkere, kan man varierer det med karryén og evt. 1 Chili, skåret i små stykker




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (50 stemmer)

Opskriften er vist 72693 gange,
og udskrevet 2630 gange.


Energi:
KJ total 7209 (1716 kcal)
KJ pr. Pers. 1802 (429 kcal)
Vægt ialt 1736 gram
Vægt pr. Pers. 434 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 415 KJ (98 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 15.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Malte  -  2017-05-24 21:04:38
Det er en rigtigt lækker ret. Har lavet den et par gange nu. Kan godt anbefale at putte peanuts i før servering, eller servere det med nogen!


Pernille  -  2009-10-21 00:34:33
Lækker og hurtig ret, jeg puttede også bambus skud i, det kan klart anbefales.


Peter  -  2009-10-14 10:27:06
Man kan eventuelt også svitse det sammen med kogte kartofler.. har prøvet det flere gange, og det er ret godt.. :)


Cat  -  2008-09-29 21:36:40
Super god ret,


Mia  -  2007-04-04 21:00:38
Denne ret fortjener en højere karakter, jeg har lavet den flere gange og når man kun er to er det en billig og god ret til 2 dage.


Lars og Maja  -  0000-00-00 00:00:00
godt med chili flager


weber  -  0000-00-00 00:00:00
kunne godt trænge til lidt mere smag


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes der er for lidt ris til retten her, min 4 dl. måske 5.


  -  0000-00-00 00:00:00
Ja, rød peber er meget bedre end grøn peber. Grøn peber er "bedst" til pynt. Rød beber, der svitses let i olie, giver alletiders smag.


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
skøn, hurtig, velsmagende ret. (jeg brugte bare rød peber)